PlovdivDerby.com разговаря с президента на Ботев Пловдив Ангел Палийски. Повод да го потърсим са броженията сред фенове и критиките към управлението на клуба.

“До сега никога не сме отговаряли на подобни коментари, но този път няма как да останем пасивни, защото една неистина повторена 10 пъти става такава. Тенденциозно, определен кръг от хора, още след спечелването на Купата, не спират да вкарват напрежение на всякакви нива. Нямам намерениe да влизам в пълен обяснителен режим на всичко написано, но ще ви разкрия някои неща, за да разберете, как целенасочено са зададени тези въпроси. Не може да се създават легенди за големите пари на Косоко, след като те все още не са постъпили в клуба. За информация на всички парите по трансфера на Косоко ще дойдат на два транша до Нова година. Датите са заложени в договора му за продажба.

Нелепо е да се твърди, че някой “маже ските” на Николай Киров и щаба му, след като ние като ръководство, съгласувано с целия спортен щаб и по тяхно желание, сме взели решение само да се надгражда. 5 нови попълнения сме взели за да наградим тима, който донесе толкова радост на ботевистите. Няма нито едно действие, което да не е съгласувано с Николай Киров и целия спортно-технически щаб. Всичко което са поискали е направено и осигурено. Ще разкрия, че бюджетът за първия отбор е вдигнат с 40% спрямо миналата годината, за да може тима да бъде надграден, по изричното настояване на спортно-техническото ръководство и треньора. Парите за медикаменти в мъжкия тим са вдигнати двойно. Трябва да се отчете, че задържахме и подписахме нов 3-годишен договор с Тодор Неделев. Подписаха се нови договори с основни футболисти. На треньорите е даден пълен картбланш да намерят достоен заместник на Виктор Генев. Категорично заявявам, че стоим твърдо зад действията и решенията на Киров. Само ще напомня, че Николай Киров и Иван Кочев са лично мой избор.

За това, как, с какво, кога и по какъв начин сме пътували за определени мачове от Лига Европа ще кажа, че  ръководството смята, че е взело правилно решение с оглед на моментното състояние на отбора и финансовите възможности към дадения момент.

Ръководството дава отчет за дейността си, за приходи и разходи на човека, който издържа отбора и единствено, и само той дава средства за тима.

В последните 2 години за клуба са осигурени 8.5 млн. лева под формата на спонсорства и рекламни договори. Ако някой може да осигури повече или по-малко, да заповяда, и тогава отбора ще стане още повече финансово стабилен.

След края на участието ни в Лига Европа заявих, че парите заработени в турнира ще бъдат използвани за Колежа. Когато средствата постъпят в клуба, ще се платят глоби към УЕФА и премии на момчетата, които те напълно заслужават. Така около милион ще остане за Колежа. Поканих всички, чиято болка е стадиона на среща. Там се отговори на много въпроси, получи се дискусия. Там също казах, че първия милион за Колежа вече е осигурен от участието ни в ЛЕ. Има начини, по които строежа на стадиона може да бъде рестартиран. Обсъдихме ги. Мисля, че събитието утре, организирано от КПБП, ще е полезно и призовавам всеки милеещ за Ботев да го подкрепи с присъствието си. Най-вече за да покажем, че ние ботевистите жадуваме за своя дом.”

51 КОМЕНТАРИ

  1. Защо коментара ми изчезна? Кой може да трие коментари тук? То значи, че той иска да нагнетява напрежение!

  2. 6
    3

    ОБИКНОВЕНО ВИНАГИ СЛЕД ПЪЛНАТА ПОДКРЕПА СЛЕДВА И ТРЕНЕРА . ДА ВИДИМ ДАЛИ И СЕГА ЩЕ Е ТАКА.

    • 3
      15

      ако го оставите на пълна покрепа – ще ни свали в Б група.
      Ботевист съм – Белият не е никакъв треньор, а вие шефовете ако искате го направете и президент…ваша си работа.

      • 6
        2

        Ако допуснем, че си прав, защо не предложиш кого да назначат и кои футболисти да привлекат. Не видя ли колко треньори се изредиха, колко футболисти се смениха и резултати има само при Киров. Може би желаеш Ботев да мачка на ред, но обективните обстоятелства не предполагат това. Дори тези две купи са по скоро стечение на някакви обстоятелства, от колкото следствие на закономерности. Аз критикувам отбора много често, защото съм реалист, но с този материал беше постигнат максимума. Същевременно винаги напомням на самозабравили се фенове като теб, да не изпадат в еуфория. Напомням на самите футболисти също да не се самозабравят, защото резултатите, които се постигнаха бяха плод на спазването на строга тактическа дисциплина, която се изразяваше в здрава отбрана, покриване на подстъпите към нашата врата и бързи контра атаки. Тази игра е различна от пресирането и мачкането на противника по целия терен. Да не забравяме, че имаше много мачове, много празненства, много умора- физическа и емоционална и срива дойде. Да не говорим за външните фактори, за които многократно съм писал.

  3. 20
    6

    Тоя наглец Палийски да каже що навремето Цветан Василев го изгони от клуба!

  4. 18
    10

    След един невероятен и неочакван успех вместо да има спокойствие и НАДграждане на постигнатото ……змиите отново изпълзяха.Мислите ли че това не се отразява на отбора.Аз ви предлагам всички тук които толкова много са загрижени за клуба да създадем фонд и всеки да даде по 150 лева.Десет хиляди внасят и ето ти милион и половина.Да ама не може само да се иска и критикува.
    .
    .

  5. 6
    12

    на мен ми се работи по скока на цената за Тошко към 100-200млн да е и ето ви първия стадион – а как да стане ли – ами поне 12 гола като Марадона да покаже (минавайки 5-6 противника с гол ) на първобитния футбол в бг и там на сетне останалите Ботевисти сърфират за скока на техните цени…

  6. 15
    11

    Няма как натрупаните загуби в домакинските мачове да не донесат сътресения. Съчетано с напускането на най-стабилния защитник и най-всестранно развития футболист, спадът е видим. От друга страна Левски, ЦСКА и Лудогорец не само се подсилиха с добри футболисти, но и играят с БФС. Като прибавим игрите на тото мафията, обяснението идва само. Всички тези неща са ясни, но те не трябва да са причина да се иска оставката на Киров. Ботев играха на ръба на възможностите и не можем да очакваме това да продължава. Сега започват да се виждат все по-ясно слабостите в играта и особено личните слабости на футболистите. Едни са добре технически, но им куца физическата подготовка и твърдостта, а на други обратно. Там където има бързина и острота, няма техника. Личните грешки водят до разколебаване, липса на увереност. Въпросът е: какво трябва да се прави? Отговорите са два: работа върху недостатъците на всеки един, първо. Трябва да се направи персонална снимка на всеки футболист, да се назначи необходими упражнения и контрол! И второ: селектиране на по-добри футболисти, съобразено с финансите на клуба. Ако такива липсват, трябва да се заложи на млади таланти. Това не означава да се пускат в игра футболисти само защото са млади, а да се работи индивидуално, като се назначат кадърни треньори, които да ги готвят както във физическо, така и в техническо, така и в тактическо отношение. Смея да твърдя, че ако се спести само един трансфер на недоказан чужденец, то ще има достатъчно средства за заплати на няколко треньори, които да изпълняват гореописаните задачи. Не може да се продължава по старому, трябва да се опита нещо ново, а също да се черпи опит от най-производителните школи в света. Кой, ако не Киров може да каже какво се прави по света. Нали той специализира в чужбина. Това не изключва да се търсят млади треньори, знаещи езици, възприемащи добре новостите, да се изпратят в най-добрите люпилни на таланти. Вижда се какво се направи в Белгия, Германия, а в последните години и във Франция. Не е необходимо да откриваме топлата вода ние. Иска се работа, стъпка по стъпка и колкото по-рано се започне, толкова по-рано ще имаме резултати. Нищо не става изведнъж, особено, ако липсват много пари. Или както се казва в една поговорка: един слон не можеш да го налапаш на веднъж, той се яде на хапки! Успехи и само Ботев!

      • 18
        5

        Не съм видял някой да се научи да кара колело без да пада. Нито Стефка Костадинова е скочила 2.09 м без да бута преди това хиляди пъти летвата. Да не говорим, че Манчестър Сити потрошиха милиарди до сега и международна купа все още не са спечелили. Още примери да ти давам ли?

    • 30
      6

      Един разумен коментар, различен от клишетата изписани от хора, които даже и на мачове не ходят! Тези, които ходят на мачове оценяват какво прави екипа на Белия и Кочев, защото те са видяли правилния футбол на Мъри, мъките при Пепо, словенеца анонимник, спеца Костов! Нагледахме се на невероятни специалисти и откровенни златотърсачи като Херо и Любо Пенев! И изведнъж идва едно скромно момче, служител в клуба от 4-5 години, шеф на детско- юношската школа и прави това, което сме мечтали от години- 2 купи, сплотен колектив от 2-3 добри футболисти, останалите , абсолютна плява и разни анонимни разбирачи го обявяват за некадърник! Хора, огледайте се, какво вие сте постигнали в живота, какви са вашите успехи, ослушайте се внимателно и ако идва влак не пропускайте да се метнете под него!

  7. 18
    13

    Аман вече, всеки се бърка, където не му е работа, какъв ви е дерта бе фенове, мрън мрън мрън

  8. 20
    48

    Белия бил треньор :)))) ами то трябва да си играл тази игра ,че да ти е ясна.Те футболистите му се смеят на този физкултурник Борееее Гиздаков спасявай приятелчето ,че му трепери под лъжичката.

    • 29
      15

      Припари ли ви по гъза на шайката крадци ? Нито Киров, нито Гиздаков са ви виновни че не искате да пуснете кокаля. Но ще го пуснете. Още повече ще ви припари скоро.

  9. 29
    15

    Ангеле , какво лошо има да даваш отчетност пред Ботевиската общност , никой няма да отрече твоята лоялност към клуба , но точно в този момент , ти можеш истински да спасиш клуба , в пълния смисъл на думата , не е късно надявам се за това , работите разделно със сдружението , а това не е хубаво , и точно сега е момента всички да си подадат ръка , иначе е ясно какво ще стане КРАХ. ……..

  10. 19
    39

    Хаха тоя Белия го хвана страх,че е пътник и впрегна добрия си приятел с който всеки ден си излизат Борето Гиздаков.Бяла мишка ами неможе само на късмет трябва и умения ,за интриги си номер едно на колко треньори подля водата ,ако не беше Палийски да ти вземи купите сега щеше с Гиздаков да си ближите раните .

    • 26
      8

      Ей палячо, клуб 500 са пътници, не го ли разбрахте вече ? Палийски бил спечелил купите… Той ли прави тактиката и тренира футболистите бе идиот ?

  11. 26
    10

    Егати мръсните мангали,95% от коментарите на буфери с лилави венци от Лауитджамия.

    • 2
      9

      Жълт мюсюльманин от гетото ИБ,не се меси в коментарите на белите хора!

  12. 22
    26

    Палийски лъжеш за всичко вече две години. Крадец си. Отиваш си.

  13. 8
    6

    Praska se s Round-UP 3% raztvor i poveche niama da ima pleveli. Slagash praskachkata na garba i pochvash. Istinata e che ne iskat da pochvat Koleja a samo si pravat tashak s nas.

  14. 37
    37

    Палийски, лъжлив крадецо, омитай се с Йотков и свитата си от прогнилото сдружение да не дойдем пак на базата както с Жадното. Това което излезе е една стотна от това което знаем. Никой не ти вярва вече.

    • 17
      22

      Що не си ебеш майката насрана смръдльо,ако е удобно…..Курво вмирисана!!!!

      • 24
        6

        Божо еби се в гъза продажнико.

  15. 39
    34

    ЕЙ ЛЪЖЛИВА МЪРШО, ЗАЩО РАЗПУСНА ЛЯТОТО ОТБОРА БЕЗ ПАРИ, КАТО СА ТИИ БИЛИ ДАДЕНИ В ЧАНТА И СА БИЛИ НАЛИЧНИ В ОФИСА ТИ. ОТИВАШ СИ КРАДЕЦ МРЪСЕН И КАРДИНАЛА ТИ ЙОТКОВ . БОЖО ЗНАЕ ЗА ВСИЧКО А СИ МЪЛЧИ ЗАЩОТО Е С ВАС. И ТОЙ Е ПЪТНИК, АКО ТРЯБВА КРЪВ ЩЕ СЕ ЛЕЕ ДЕЙБА ВАЩА МАМА КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА!!!

  16. 52
    40

    Браво на Палийски! Много точно и на място каза всичко! Шепа плазмодии, дето даже нямат собствен дом решили, че някой за нещо не им харесва, решили, че клуба не се управлявал правилно?! Ами вие какво управлявате бе кауни? Освен да крадете от магазините друго не можете! Искали да им се дава отчет?! Кои сте вие бе палячовци, че да ви се дава отчет! Искам да видя колко от вас ще извадят по 200 лв за да станат членове на сдружението?! Цървули! Ситуацията е такава, че без Палийски Ботев е загинал! Скрийте се в мишите дупки от които изпълзяхте!

    • 31
      22

      Анална курво буферска,същите лайна като теб обясняваха как без Христолов Ботев загивал и тн. глупости.Взимай си Ачо сълзата и го води и вас.Посредствен клуб с буренясал стадион и база,това ще ти даде Пальо.

      • 6
        7

        На майка ти на хранилката съм мишко,и недей да ползваш таяабвиатура ‘бултрас” че ще ти умре семейството циганско

    • 14
      5

      Ей балък ангелчо построи кооперация на богомил докато наливаха бетона на Трибуна Изток. Мястото е на кисьовите и божо има един апартамент там. Затова ли си притеснен кой има апартамент. А кмета ти го каза – палийски затрива клуба- махнете ко тоя крадлив тумор и ще имате и стадион и пари за отбор И сега има пари но тея мърши ачо и божу ги крадът Срам ме е от васко мамата даваше вид на честно момче, повече няма да му ям трепачите Я МИ ЯЖТЕ ДЕБЕЛИЯ МАЗЕН КРАДЦИ ГНУСНИ

    • 19
      8

      Прав си, този Остап Бендер няма страх от Господ. Всичко, което твърди, е лъжа. Пред фактите и боговете мълчат, но Палийски е над тях. Срам!

  17. 25
    26

    В следващите три мача като ни бият говедата, делиорманци и буферите какво ще правим , борба за оставане в групата ли ?

    • 10
      9

      Ачо божу мамата и йотков ще бият говеда турци и буфери мейби?

  18. 23
    25

    Утре ще бъдеш ли с мотика да чистиш плевелите .

    Защото аз няма , не вярвам на голямата лъжа наречена ”нов стадион”.

Коментарите са затворени