Да получиш контузия по време на мач и да бъдеш изпратен в болница, въпреки че си треньор. И за капак на всичко – травмата да ти причини един от твоите футболисти. Такава бе съдбата на наставника на бразилския тим Парнаиба – Нивалдо Ланкуна, по време на квалификационния плейоф срещу Сентро Спортиво Алагоано за Купа Нордесте, информира Спортал.

Специалистът бе застанал на ръба на очертанията в треньорската зона, когато халфът на съперника – Маркос Антонио, изблъска защитника Барата при единоборство. Той се строполи с цялата си тежест върху Ланкуна, удряйки го и в лицето с ръка. При падането 62-годишният треньор удари главата си, а впоследствие не можа да се изправи на крака, поради силна болка в коляното.

Медицинският щаб веднага се притече на помощ на наставника, докато на терена играта продължи. Лекарите не позволиха на Ланкуна да остане до края на срещата, като той бе откаран в болница за спешен преглед. Направените снимки са показали разместване на коляното и съмнения за скъсани кръстни връзки.

А вечерта на Ланкуна със сигурност се е влошила още повече, когато той е разбрал крайния резултат от срещата – загуба с 0:4 за неговия тим и елиминация от най-престижния регионален турнир в страната.