Тимът на “Сокол” (Марково) отстрани “Борислав” (Първомай) в мач от областния финал в турнира за Купата на България, игран в сряда на градския стадион в Първомай. Свубоят бе интересен и равностоен в по-голямата си част. Андрей Атанасов изведе домакините от Първомай напред в резултата, но гостите стигнаха до обрат много бързо с голове в 55-та и 63-та минути дело на Ангел Рахов и Вальо Тодоров. До края друг гол не падна, въпреки възможностите пред двата тима и така “Сокол” (Марково) се класира на областния финал в турнира.

“Вихър” (Строево) също продължава напред в турнира и ще играе в областния финал срещу “Сокол” (Марково). Това стана възможно след трудна, но заслужена победа над състезаващия се едно ниво по-нагоре отбор на “Гигант” (Съединение) с 2:1 на стадиона в село Строево. Голямоконарци записват много лош старт на сезона, след като със същия “успех” се справят и в Трета лига.

Победителят в областния финал, който ще се играе на 30 август от 18 часа на стадиона в село Строево, продължава в междуобластния етап на турнира, където ще срещне друг победител от някоя от областите в югоизточна зона.

23 август, 18 часа:
ФК “Вихър” (Строево) – ОФК “Гигант” (Съединение) ………. 2:1
ФК “Борислав 2009” (Първомай) – ФК “Сокол” (Марково) … 1:2
Областен финал, 30 август, 18,00 ч
ФК “Вихър” (Строево) – ФК “Сокол” (Марково)