Новият изпълнителен директор на Локомотив Пловдив Кузман Маринков говори на дълго и на широко пред репортер на PlovdivDerby.com за предстоящата му работа в Локомотив Пловдив.

– Първо, честито! С какви чувства се завръщате в Локо Пд?

– Благодаря. Винаги е приятно да се завърнеш у дома. И предишното ми пребиване в Локо бе свързано с много приятни моменти от работа с известни личности като Христо Бонев, Наско Узнов и други. Сега ще работя със специалист като Войн Войнов. Давам си сметка обаче, че и престоя ми в Локо Пд ще е много отговорна задача. Както и днес заявих пред цялото ръководство, искам моето пребиване да не бъде само отчитане на време и трудов стаж. Искам да оставим нещо след себе си така, както миналия път със Сашо Тасев оставихме една добра структура. Стъпка по стъпка клубът трябва да почне да придобива съоръженията, които са необходими според изискванията на УЕФА. Много са нещата, които трябват на клуба ни, въпреки че и много са направени до този момент. Всички знаем, какви са изискванията на УЕФА за стадиона, за сигурността, за детско-юношеския футбол. Много работа ни чака…

– Как се стигна до поканата от г-н Крушарски, дълги ли бяха преговорите?

– Получих покана и от Христо Крушарски и от Христо Бонев. Аз естествено, че когато се касае за Локо Пд трудно мога да откажа, въпреки моите ангажименти в Италия. Всички знаете, че аз имам бизнес, който е изнесен основно в Италия. Длъжни сме да намерим време и възможности обаче, за Локомотив Пловдив. А и ще е грехота да не използвам моите познанства в Италия и Бразилия за благото на Локомотив.

 

– Какво поиска г-н Крушарски от вас, какви цели ви постави?

– Първото нещо, което ми направи впечатление, след като бях чел, какви ли не неща, как той води неразбираема политика за футболисти и треньори, е, че това не е така. Аз днес се уверих точно в обратното. Той е наясно с това, с което се е захванал. Той е наясно, че футболния клуб може да бъде печеливш, но трябва да бъдат намерени точните методи. Феновете трябва да бъдат спокойни, че намеренията на г-н Крушарски са постоянни, последователни и много сериозни. Той смята да инвестира и няма никакво намерение да спира да го прави. Мисли за бази и неща, които са необходими, за да отговаря Локомотив Пловдив на европейски стандарти за футболен клуб. Той каза днес “Да” на всичко, което бе поискано от него. За футболисти и за всичко останало. Той е благоразположен за работата за развитието на Локо Пд. Заплатите са осигурени. Поиска от мен да се направи анализ на работата, да се въведат някои промени. Да се изготвят длъжности характеристики, да се поставят задачи на всеки работещ в клуба. Задачи, с които той ще може да се справи и ще е полезен на Локомотив Пловдив. Аз ще изляза със съответното предложение и концепция за развитие, която ще му предложа. Ще предложа нови методики за развитието на клуба, които той да одобри. Футболът се развива на научна основа, всички го виждаме и ние не трябва да изоставаме. Ще ходим на обмяна на опит във водещите клубове в Европа. Трябва да постигнем едно постоянство, което да ни помогне да постигнем целите.

– Вие какво поискахте от него?

– За каквото поисках съдействие, той ми даде своята подкрепа и ми гарантира, че ще имам пълен картбланш. Той не ми даде възможност да искам. Това, което е необходимо, той сам показа готовност да го даде.

– Кое е първото нещо, което ще направите след започване на работа в Локомотив?

– Ще анализирам сегашната обстановка. Ще направим пълен анализ, ще видим, кои ще са приоритетите.  На първо време се знае, че най-големият проблем е липсата на нападатели, за да може да бъде завършен състава. Ще започнем от там. Иначе в анализа ще се разбере, които са важните неща, върху които ще акцентираме.

– Срещнахте ли се с Войн Войнов?

– Да, и вчера и днес.  Вече се обсъждат с него нещата. Той също има своите въпроси, които има да поставя. На база на разговорите ни ще направим анализа и ще изградим концепция за развитие на клуба.

– Поддържате ли още нужните контакти, за да успеете да докарате на Лаута новия Даксон?

– Ще кажа само, че Крушарски, днес изрази мнение, което е много правилно. Още от сега трябва да се работи за новата селекция. Има изоставане в подбора на кадри. Ще изградим нова система от скаути, плюс спортния директор Чавдар Цветков, плюс Христо Бонев… Ще направим политика за наблюдение на футболисти и предлагането на такива на старши-треньора. Има талантливи футболисти и в Европа и в Бразилия, но ние трябва да наблегнем на школата и да можем да възпроизвеждам футболисти от нашата фирма, така да се каже, ако трябва да влезнем в риториката на г-н Крушарски. Той изиска два пъти в месеца да има срещи между мъжкия отбор и школата. Да има приемственост. В общи линии Крушарски знае, какво иска да се случи в Локомотив и смея да твърдя, че иска правилните неща за развитието на клуба.

– Вие имате сериозни контакти в Италия, техният модел ли ще следвате и може ли скоро да очакваме някакво сътрудничество с отбори и школи от Ботуша?

– Пак ще се повторя: Ще бъде грехота ако не използваме моите познанства и контакти в Италия, и Бразилия. Ще имаме такава насоченост, определено. Но нещата трябва да се подредят и да се работи стъпка по стъпка, не да избързваме и да претупваме нещата. Трябва да има последователност. Не трябва аа няма амплитуди в развитието ни.

– Ще имате ли задължения към развитието на школата? Как виждате бъдещето на ДЮШ, какво трябва да се направи там, какво трябва да се промени?

– Имам определена идея за школата. Имам конкретна за развитието на ДЮШ. Не мога обаче още от сега да влезна с детайли. Първо трябва да имам анализ пред себе си за моментното състояние на школата.

20 КОМЕНТАРИ

  1. Крушата трябва да покани и други величия на нато Локу, като Филчо Колев, Спас Гърневски, Сгуров, Николай Цветин, шахматиста от Кюстендил и ще направи Локуто ни бетон марка 150!!! Ако Филчо е още с раирани дрехи, може да го изчака.

  2. 3
    1

    Преструктуриране!Има средства за прибиране от европейските турнири!Гомнежа ще чака!

  3. 10
    1

    ВЕЛИКААААН !!!
    ВЕЛИК ВЕЛИКАН !!!
    ВЕЧНА ХВАЛА !!

  4. Много писатели Скептици и умници не акъл бирчет а мангизи извади

  5. 6
    4

    Анализи, теории, идеи, концепции, мислене, визии…..и какви ли още не дъвки разтяга господин Маринков в това интервю. И нищо съществено.Абсолютно нищо. Гранде зеро. Приказки за бъдеще неопределено време и лъскане на имиджа на тоя ненормалник Крушарски. Опит за манипулиране на феновете ни според мен.
    Само и единствено добрият ни старт в оървенството държи нещата под контрол. Направим ли още 2-3 мача като този с Верея в следващите 5 кръга, и Кузман Погончев да дойде директор при нас, все тая.
    Аз не вярвам на Крушарски, за вас не знам. Всичко е органузационен хаос и добри намерения при него. Да не говорим, че няма и пари за клуб институция като нашия!

    • 5
      1

      А ти колко пари имаш капацитет”органузационен”Жълтур иди си купи буквар,не разсъждавай за нещо което не разбираш:)

  6. 5
    3

    Задача номер едно. Неадекватният и напълно провалил се Чаво – ВЪН!!!!!!!!!!

  7. 12
    3

    А Жълтите дето дращят-два три бързи въпроса-
    1.Кога с непарични средства увеличавате капитала???
    2.Кога ще започне строежа на Гомнежа???
    3.Кога връщате откраднатите и изядени 50 милиона за най-скъпото 4 място???
    4.Кога се прехвърлят акциите от Тец Име ,???
    5.Какво се случва с делото КТБ,фигурирате в делото?

    • 2
      4

      Когато майка ти (дъртата циганка) си измие вкиснатата путка поне един път, преди да я разпорят мустакатите турски тираджии на “Скобелева майка”

  8. 19
    5

    Добре дошъл, г-н Кузман Маринков!
    Пожелавам Ви да донесете много поводи за радост на черно-бял Пловдив!
    Вярвам, че ще се справите! Успех!

  9. 18
    10

    А Жълтите дето дращят-два три бързи въпроса-
    1.Кога с непарични средства увеличавате капитала???
    2.Кога ще започне строежа на Гомнежа???
    3.Кога връщате откраднатите и изядени 50 милиона за най-скъпото 4 място???
    4.Кога се прехвърлят акциите от Тец Име ,???
    5.Какво се случва с делото КТБ,фигурирате в делото?

  10. 24
    9

    Най- добрият ход на Крушарски откакто е в Локомотив е назначението на Кузман.Сериозен човек който е наясно какво трябва да се случи дано го оставят да си върши работата и да не му се бъркат!

    • 17
      18

      Това няма как да стане! Аз поръчвам музиката, макар че плащам от време на време!

  11. 18
    14

    И аз имам диплома от Пернишкия Свободен Университет, ама като на Бай Тошо никой не я е виждал!

Коментарите са затворени