Вратарят на Локомотив Пловдив Стефан Дафовски от днес се присъедини към новия си отбор Киево (Верона). Роденият през 2000 година пловдивчанин ще тренира с първия отбор на Киево през следващата година и ще играе в отбора до 20 години, наричан Примавера. Първият официален мач на Стефан Дафовски ще бъде срещу отбора до 20 години на Лацио като гост на 9 септември.

Футболистът преминава като аматьор от Локомотив в италианския Киево, като сега италианците ще платят малка сума за играча. През 2018 година, когато талантливият вратар навърши пълнолетие, двата клуба ще дискутират пълната трансферна сума. Отношенията между Киево и Локомотив по този въпрос са оформени в договор, който включва и всички възможности след навършване на пълнолетието на Дафовски. Той ще живее и ще се храни в общежитието на школата на Киево Верона. До привличането на футболиста се стигна след успешни проби в началото на този месец, когато Дафовски се представи не само на високо ниво с юношите, но и след три дни беше привикан да тренира с мъжете на Киево.

“Много съм щастлив за Стефан и неговото преминаване в Киево , защото това е много добра възможност. Той има качествата, потенциала и силната психика, за да успее в италианския футбол. Сега трябва просто да го покаже, топката е в неговите ръце”, заяви мениджърът Антъни Раво от компанията Скаутинг тийм, който посредничи за трансфера. “Също така искам да благодаря на ръководството на Локомотив, които осъзнават възможността един техен продукт да се докосне до тренировките и мачовете в едно от петте най-силни първенства в Европа. От друга страна, това е добра реклама за школата на Локомотив”, каза още мениджърът. Стефан Дафовски е вторият талант от школата на Локомотив, който заминава за Западна Европа това лято. През юли към школата на Шефилд Уензди се присъедини нападателят от набор 2001 Ияд Хамуд.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 7
  1

  Като се махне никой няма да напусне. Коко като се махна, колко юношки се махнаха?
  Или сме късопаметни, че точно тогава децата се сдобиха с чисто нови съблекални…

 2. 10
  4

  КРУШАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ !!!
  ВЕЛИК ВЕЛИКАН !!!!

 3. 21
  9

  Осем юноши на Локомотив напуснаха ДЮШ, двама от тях национали
  http://www.tribunaplovdiv.bg/%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BC-%D1%8E%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-%D0%B4%D1%8E%D1%88/
  До кога ще търпим шайката пияници начело с комсомолец-измамник да разсипва нашия клуб!?

  • 10
   6

   провокаторче, като се махнат тогава кой ще плаща??!! Тогава, не 8 ами всички ще напуснат. Смешник малоумен

   • 9
    1

    Ако жена ти отиде при някой малоумен простак с малка пишка, само защото е с повече пари от теб, ти как ще я наречеш? Същото е с Локомотив…..

  • 4
   2

   Аз си мислех,че умопомрачение има само в редиците на Ботевъ!Боже,Боже!

  • 6
   3

   КЪВ СИ ТИ ВЕ ЖЪЛТУР ДА НЕ БИ ДА ИМАШ 3 МИЛИОНА НА ГОДИНА ЗА ХАРЧЕНЕ…НЯМАШ ЗАТОВА ИЗЧЕЗНИ СМЕШНИК!

   • 16
    1

    Парите, които Лупи дава за отбора:
    1. са от моите и твоите данъци, защото са от “спечелени” обществени поръчки и са само трохи от баницата;
    2. са дадени на заем на клуба и следващия назначен президент ще бъде одрусан с няколко милиона от комсомолеца;
    3. не му дава право да унижава хората, които работят за него и да се държи като чобанин спечелил от тотото;
    4………
    Локомотив бавно и сигурно върви към фалит и аматьорските групи!

Коментарите са затворени