През последните дни в някои медии се появиха догадки относно бъдещето на “Спартак”. PlovdivDerby.com работи от около седмица по тази тема и само нашата медия си направи труда да провери каква е истината от нейния източник.

След проверка на нашата медия в ЗС на БФС Пловдив стана ясно, че към този момент “Спартак С94”, както е точното име на клуба, НЯМА подадена заявка за участие на представителен тим в състава на “Б” ОФГ или която и да е друга група. Няма подадена заявка и от отбор с каквото и да било сходно име. Второто проверихме поради слуховете от преди година, че фенове на “гладиаторите” ще основат нов клуб с това име, който да започне от нулата. Сроковете за подаване на заявките за участие в първенството изтекоха. Така с прости думи казано “Спартак” няма да има отбор и през този сезон. Феновете на този клуб отново не успяха да се консолидират и да вземат съдбата на любимия им отбор в свои ръце, а оставиха надеждите си за бъдещето в ръцете на ръководството на клуба, което от години критикуват. Всичко се изчерпи с публикациите във фейсбук от преди година. В този затворен кръг очевидно нещата не се получават.

Ще спестим на своите читатели конспирациите, които се носят в публичното пространство относно стадиона, мястото около него, самия клуб, създаването на нов такъв и т.н. Ще се придържаме само към факти, както сме го правили и до сега. А фактите са, че “Спартак” няма да има отбор, теренът на стадион “Тодор Диев” прилича на крайпътна поляна, а прилежащите части се рушат. Отборът на “гладиаторите”, състезаващ се в Елитната група до 17 години и домакинстващ, забележете, в Брестник изпадна безславно. “Спартак” отново ще има няколко отбора в шампионатите при децата и юношите, с което се изчерпва участието на славния клуб. Това положение също няма да се задържи много, тъй като постепенно въпросните деца и юноши ще бъдат привлечени в други школи. Такава е грубата истина към този момент.

PlovdivDerby.com ще продължи да се интересува от темата “Спартак” и от случващото се в за напред.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    1

    жалко е не бяхме толкова добри едно време с старшата в франция ам искам да кажа че Спартак С94 -Копенхаген 1:1 , та къдр да ся те къде сме ние ,изравниха ни в продълженито тогава неможах да вкарам за 2:0 след тва ни направиха конъра и вкараха гол .. още ми е кофти .. ам тогаа играехме с душа и сърце за емблемата ..Крум беше президент Мицин тренер с неоплана тогаа родители ни събрраха пари за гориво .. ся ако мога върна времето….

Коментарите са затворени