Ангел Славков постигна договорка да поеме втородивизионния футболен клуб Оборище Панагюрище.
54-годишният специалист ще пристигне по-късно днес на “Орчо войвода”, за да парафира контракта си с клуба до края на сезона и да бъде представен официално на футболистите.

Той ще замени на поста Георги Чиликов, който напусна, за да влезе в щаба на шампиона Лудогорец.

“Получих покана тази сутрин от президента на клуба Стоян Байряков. След като разменихме мисли относно перспективата за развитие на футбола в Панагюрище и бях запознат с тяхната визия и с проекта, който са заложили за бъдещето, бях очарован от идеите, възгледите и намеренията на ръководството на клуба и без много да мисля приех поканата. Имам огромна амбиция и желание за работа и се надявам да помогна да изпълним на всички заложени задачи”, коментира Славков.
Асистент на специалиста на този етап ще бъде Ели Маркес, който ще изпълнява функциите на играещ помощник-треньор.

“На този етап временно функциите като играещ помощник-треньор ще изпълнява Ели Маркес, който е най-опитният в състава. Той ми беше предложен от ръководството като временен вариант, докато се запозная с обстановката. Разчитам на неговия професионализъм да може да може да съвместява и двете позиции на този етап”, каза още Славков.

Специалистът за последно беше в щаба на елитния Локомотив Горна Оряховица, но напусна заедно със старши треньора Иван Колев през март.

Преди това той води третодивизионния Беласица. В кариерата си Славков е работил в школата на Левски, бил и е помощник-треньор на “сините”, на друг столичен тим Славия, както и на младежкия национален отбор на България до 21 години. В чужбина е бил наставник на кипърския АЕП Пафос, а също така е бил и старши треньор на Родопа Смолян и Рилски спортист.