Треньорът на Марица (Пловдив) Стоян Димитров смята, че още е прекалено рано през сезона и възпитаниците му тепърва ще показват истинските си способности. Тимът му записа трета поредна загуба и е на дъното на Втора лига с голова разлика 2:7 и 0 точки. Пловдивчани са единственият тим, който все още не е спечелил точка, а днес бяха надиграни с 1:2 като гости на Монтана.

“Трудно начало. Трета среща вече губим. Основната причина е, че сме изключително плахи и неуверени във възможностите си и така не можем да разкрием потенциала са. Като че ли чакаме да ни отбележат гол, за да се сетим да погледнем към противниковата врата. Ще продължаваме да работим, независимо от загубите. Сигурни сме, че момчетата ще добият увереност и ще заиграят по-добре”, бяха първите думи на Димитров след третата загуба на Марица.

“През второто полувреме показахме хубави неща във фаза атака. Но се сещаме да играем, когато ни вкарт. Трябва да играем добре в защита, за да има сигурност и при другите футболисти – полузащитници и нападатели”, каза още бившият наставник на Свиленград.

“Пътят, по който поехме, а именно оставане на голяма част от футболистите, предполагаше това начало – неуверени и плахи. Трябва да играем по-сигурно в защита, а от там да дойде увереността на другите футболисти. Трябва да сме по- смели”.
“В никакъв случай не мислим за оцеляване, искаме да се утвърдим в групата и да покажем такъв футбол, какъвто отборът е показвал през годините”, завърши той пред Диема Спорт.

4 КОМЕНТАРИ

  1. Слабо играят Марица. Вчера през първото полувреме, не знаеха къде се намират,два пъти минаха центъра. Страхливи , без никаква идея. Не знам до треньор ли е или до играчи. Не се ли вземат мерки, стават по зле и от Левски Карлово миналия сезон.

    • Да се стягат и да започват да бият. Успех Маричка.

  2. При 2:0 Монтана спряха да играят и Марица живна малко. С тази игра за никъде! Не се ли вземат и то веднага/без да се чака/- офанзивен халф и нападател стават яка боксова круша. Не може всеки мач най добрия състезател да ти е вратаря.

    • Гледах мачовете с Оборище и с Монтана. От първия бях тотално разочарован. Първото полувреме в Монтана същата работа.През второто заиграха по прилично и направиха някои хубави неща. В този отбор липсва футболист,който може да овладее топката и да я подаде правилно. На този отбор липсва нападател тип таран. През по голямата част на мача Марица разчиташе най-вече на вратаря Николов да им изнася топката. Той игра с топката повече от всички останали. Защитата сякаш се справя горе долу добре ,макар, че всичко ляга на нея. Вратарят Николов няма нужда от коментар.Само ще кажа:добре че е той.

Коментарите са затворени