Бившият футболист на Ботев, Левски, ЦСКА и Локо (Пд) Костадин Видолов из­бягва медийните изяви, но „Меридиан Мач” го намери в родното му село Вой­сил край Пловдив. Ма­гьосникът говори за предстоящото дерби между „жълто-черните” и ЦСКА-София, както и за впечатленията си от мачовете на Ботев в Европа.

Коце, в дербито на кръга ще играят Ботев и ЦСКА-София, кой според теб е фаворит в момен­та?
– Ще видим какво ще покажат двата от­бора на терена, но мнението ми е, че в момента Ботев е с едни гърди напред. Раз­съждавам така, защото се върна стария тракийски дух в иг­рата на отбора. Не пренебрегвам Лудогорец, които са с класа над всички, но малко по малко Ботев се доближава до шампионите в игрово от­ношение. За другите не мо­га да кажа та­кова нещо.

Кое спо­ред теб допринесе за по­добрението в играта на Ботев от среда­та на пролет­та насам?
– Мо­га да кажа, много истини, защото работех дълго време в Ботев. Но след като върви отборът, не му е сега времето. Треньо­рът Николай Киров до­каза, че разби­ра от фут­бол. Аз го познавам добре и знам, че той е страшно работлив и ис­ка да се разви­ва. Иван Кочев също. За мен обаче най-важ­ното е, че прези­дентът Ангел Палийски застана зад гърба им.

Кои са силни­те страни на но­вия Ботев?
– Аз мога да от­лича освен Тодор Неделев, на който всички знаете възможностите, още двама играчи – Косоко и Ферандо Виана. Съставът играе компактно. Ко­лективът винаги е важно нещо за израстването на един отбор. Всички го пов­тарят, но е така. Се­га Ботев отново изг­лежда като здрав юмрук.

Признаваш ли ЦСКА-София за наследник на онзи ЦСКА, в който и ти играеше или по-скоро това е прек­ръстен Литекс?
– Ще отгова­ря с ед­на дума – всичко, ко­ето се случ­ва в този, клуб според мен е смях.

Защо?
– Не искам да влизам в под­робности, но тези, които разбират от футбол, виж­дат пародия­та на „Армия­та”.

Ще те вър­на пак на Бо­тев. Имат ли сили пловдив­чани да отстра­нят Маритимо?
– Двубоят ще е труден. Няма как да отпишем Бо­тев, защото с те­зи изпълнители отпред винаги може да вкара гол. Дано се въз­станови Тошко. Иначе резултатът от първия мач е справедлив.

Какво се случва с теб в момента, откога от клуба не са ти се обаждали и би­ли се върнал, ако те поканят?
– Откакто се мах­нах, никой не ми е се обаждал, но Ботев ня­ма как да е затворена страница за мен. Имах проблеми с ня­кои хора, но все пак в този отбор съм ял бял хляб.

Играеш ли още за удоволствие с приятели?
– Вече съм дъртак, наближавам 50-те (б. р. – роден е на 2 май 1970), не мога да иг­рая по селата, защото ще ми се случи нещо. Поддържам форма ка­то тичам.