Шефът на Ботев (Пловдив) Ангел Палийски се изказа изключително негативно по адрес на съдийската бригада, ръководила домакинския двубой на канарчетата срещу ЦСКА-София (2:6). Валентин Железов допуснал изключително груба игра от страна на гостите, заради която имало много контузени футболисти в жълто-черно, обяви босът на канарчетата. Също така Палийски коментира, че съдията е спестил няколко жълти картона за балтии на играчи в червено в началото на мача, а при първия фаул дал такъв на Ботев и чак след 2:0 в полза на гостите “обърнал свирката”. Както е известно, пловдивчани играха с човек по-малко от 54-ата минута, а в 76-ата останаха с 9 души на терена.

“Никога досега не съм говорил за съдиите. Но искате ли да ви вкарам в съблекалнята, за да видите за какво става въпрос? Да видите дупки по колената, синини, цели отоци, ей такива черти от бутонки (б.а. показва около 20 сентиметра). Искате ли да ви вкарам, за да видите? Ако така ще правим бългаски футбол, окей, нямам нищо против. Да си го правят. Да не казвам някакви епитети. Това е безобразие, безобразие, разбирате ли. Не може четири фаула в началото с повторения и без картон, а при първи наш фаул да ни дава картон. Не може да дава жълт картон на резервен състезател, защото е станал. Не искам да търся оправдание в съдиите. Не ме разбирайте грешно. Може би умората си каза думата, ще анализираме. Но по този начин?! Не знам. Нямам представа.

Според вас умишлено ли е? Какво ще кажете? Кажете ми вашето мнение като специалисти. Може аз да не разбирам. Целият стадион видя. Ако така ще продължаваме да си мълчим… В началото съдийството беше изцяло в наш ущърб. Лесно е когато поведеш 2:0 и после да обърнеш свирката. Сега имаме важен мач. Как да ги вдигнем контузените? С кого да излезем? Не знам как да го нарека, нямам думи”, коментира и зададе въпроси към журналистите, Палийски.