Николай Киров, Лъчо Балтанов и Тодор Неделев застанаха пред камерите на журналистите след равенството на Ботев с Маритимо. Покрай интервютата се родиха и въпросителни, дали Балтанов и Неделев ще бъдат наказани за мача с Маритимо заради натрупани картони. Според делегатът те няма да имат наказания, а подробности по сагата и как се разви тя можете да видите ТУК>>>

1 КОМЕНТАР

  1. 28
    4

    Днес гледахме един мач в който се видя, че гостите бяха разучли добре играта на Ботев и се постараха с всички възможни средства да я рушат. Първо бяха наситили своята половина и затваряха всички свободни пространства. Провеждаха бързи контраатаки и веднага се връщаха в своята половина. Трето накъсваха играта с нарушения, а когато те биваха фаулирани лежаха по терена, бавеха играта, а треньорът им даваше тактически указания! Този прийом трябва Ботев добре да го научат за реванша! Все пак, като резултат, от тактическа гледна точка се получи изпълнение на програма минимум- да не се допусне гол на домашен терен! Това дава възможност и при равен резултат в Португалия да се постигне крайна победа. Видя се, обаче, че противникът беше по-свежият отбор. Нашите момчета не бяха добре възстановени. Неделев получи спазъм, а някои започнаха по-често да грешат. Видя се, че на този етап от ЛЕ не можеш да разчиташ само на тактика и физическа подготовка, а са важни и личните качества на футболистите. Всяко едно не добро спиране на топката, неумението да отиграеш малкото голови положения, неумението да работиш с двата крака и т.н., води до загуба на топката, респективно до големи усилия отново да си я върнеш! Не случайно писах в миналите постове, че Тошко има страхотни футболни качества, но трябва да подобри физическата си подготовка и работата си с десния крак. В съвремения футбол, дори Меси не си позволява да играе с един крак. Това го пиша, не за да плюя, а да бъда полезен! Ако Крум Стоянов овладее ударите, подаванията, или пък няколко финта, с тази си бързина ще бъде фантастичен играч. Ако Тасев подобри подаванията си, ако се научи да преодолява защитника, когато остане един на един, а не да се опитва само да го надбягва, ще бъде далеч по полезен. В тази насока имат пример до себе си- Косоко. Не го ли виждат как води топката с левия и десния крак, като прави непрекъсната смяна на водещия крак. Това упражнение трябва да се учи от децата до мъжете!!!! Няма защитник, който да може да се противопостави на нападател владеещ този прийом!!! И още- тази игра се казва футбол, т.е. първото нещо е да се овладеят всички удари с двата крака и глава. Забелязали ли сте, че Косоко стреля и с двата крака и то еднакво добре! Ако трябва да продължим за него, бих казал, че неговата емоционалност и желание да изпъкне му пречи да бъде още по-полезен! Иначе се учудвам с каква лекота отнема топката на противника! Много малко му трябва да бъде футболист от световна величина и това малко е свързано с работата му с мозъка и желанието да блесне, като излъже целия противников отбор! Според мен той не е за ОАЕ! Има още много хляб в него за Европа!
    Хареса ми това, че отборът игра добре в защита, нямаше груби, фатални грешки. Реваншът може да бъде спечелен, ако има добро възтановяване. Тук идва ролята на медицинският щаб и Ръководството за закупувани на подходящи медикаменти! Отдавна нещата не стават само с мръвки и шоколади! Иначе, аз лично, предстощия мач с ЦСКА съм го отписал! Сигурен съм, че ЦСКА ще играят на кръв, изобщо няма да се церемонят- ще ритат здраво, а това ще е голям риск за получаване на контузии. По-добре е да се даде възможност на останалите футболисти да се изявят, отколкото да се рискува с невъзстановените титуляри. И тъй като съм сигурен, че не всички ще бъдат подменени, може би Белия отново ще пробва с по-затворена игра и контраатака. С Пирин не се получи, но беше една хубава учебна игра за изчистване на слабостите! Очакваме с нетърпение близкото бъдеще. За сега да кажем Благодаря за удоволствието, макар, че не видяхме голове. Аз лично съм удоволетворен от добре изиграния тактически мач. Успех и само Ботев!

    Reply

Коментарите са затворени