Ако Лудогорец не успее да се класира за груповата фаза на ШЛ, това ще доведе до финансови загуби за професионалните клубове в България, включително трите пловдивски такива – Ботев, Локомотив и Марица.

Както e известно, участието на орлите в групите на най-комерсиалния клубен турнир през 2016 г. донесе сериозни постъпления за всички отбори от Първа и Втора професионална лига.

Тези от елита прибраха по около 60 000 евро, което за някои е над 10% от годишния им бюджет, а тимовете от втория ешелон получиха от УЕФА около 30 000 евро.

Европейската футболна централа раздаде тези пари по програмата “конкурентоспособност”, но само на страни, които имаха представител в групите на ШЛ.

През тази година класирането на Лудогорец за групите на ШЛ обаче минава през истински подвиг, тъй като орлите ще трябва да заличават пасив от две чисти попадения на реванша от третия предварителен кръг срещу израелския шампион Апоел (Беер Шева). Ако успеят да го направят, ще трябва да преодолеят още един противник в плейофния кръг.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 20

  Отиде ми пътуването по “бизнес” дела до плажа в Бразилия!

 2. 18
  2

  Те и Бейтар Йерусалим бяха много добри преди да се блъснат в жълтата стена 😉

 3. 14
  7

  Пиши ги бегали парите тогава. Апоел са много добър отбор. Лудогорци са дотук

Коментарите са затворени