Постигнахме трудна победа срещу Славия, но смятам, че бе напълно заслужена, като се имат предвид ситуациите, които създадохме по време на двубоя. Донякъде заличихме слабото начало в шампионата. Единствено съжалявам, че не стартирахме с шест точки. Изпуснахме три пункта у дома, но просто така се развиха нещата. Може би бяхме по-отпуснати в първия мач заради участието ни в Лига Европа.

Славия залага на млади футболисти. Това е пътят и аз им пожелавам успех. Дано се развият, но нашият отбор бе по-добрият на ‘Овча купел’. Не съм си тръгнал с лоши чувства. Тогава Славия имаше финансови затруднения. Не се получиха нещата при преговорите и се разделихме. Към никого нищо лошо не тая, както и те към мен. Просто такива бяха обстоятелствата.

Всички в Ботев се надяваме тази година да успеем да влезем в шестицата и аз вярвам, че ще сторим това. Имаме добър отбор и е въпрос на време да видим дали ще осъществим тези цели. Видяхте, че дори и да не сме в шестицата не е фатално. Намерихме път, по който да стигнеш до евротурнирите. Освен купата и разделянето на двете плейофни четворки отново е начин да постигнеш това.

Смятам, че футболът затова е интересен, защото дори и да са по-добри на хартия отборите като Бейтар и Маритимо, нищо не е решено. Може да се получи изненада. важно е как ние ще подходим. Все пак говорим за португалски отбор, така че няма как да е слаб. Не и на това ниво. Но у нас няма никакво напрежение и излизаме, за да се забавляваме на терена. Каквото успеем да направим, ще е само в плюс за нас. Естествено, можеше да ни се падне и по-тежък съперник като Милан например. Това също не бе лош вариант, което пак си е голяма реклама за отбора. Ще изчакаме и ще видим, може на плейофа да ни се падне тим от такъв ранг

Отлично се чувствам в Ботев, бързо се адаптирах. Колективът е уникален. Всеки говори за него и това е самата истина. Това е най- важното за нас. Щастлив съм в Ботев. За Николай Киров мога да кажа, че най-важно е спокойствието. Вкара нужното в отбора и всеки дава максимума от себе си. Всички са мотивирани да се докажат. Всеки, каквото покаже на терена, се възвръща. Успя да вкара в отбора кураж и самочувствие, което постепенно се забелязва.

И тази година в родния шампионат няма да се различава от предишните. Може би отново Лудогорец ще станат шампиони, защото се вижда, че разликата от другите отбори е голяма. Но нищо не се знае, защото в България не се играе лесно. Да не кажа, че е по-трудно, отколкото тези първи кръгове в евротурнирите. Нашето първенство е странно.

 

3 КОМЕНТАРИ

 1. 20

  Без да блести Панов е отличен десен краен защитник. Полезен и в защита, и в нападение. С изключение на 2-3 мача миналият сезон, през цялото останало време беше на постоянно високо ниво.

 2. 40

  И ние отиваме да напълним “Лазур” без никакво напрежение в нас, а за да се забавляваме

  Успех Канари!!!
  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 3. 29
  1

  За едно си прав…
  ” нашето първенство е странно..!”

Коментарите са затворени