Ръководствата на Футболна академия “ПЛОВДИВ” и Градска Футболна Лига се договориха за стартирането на съвместен проект, свързан с развитието и популяризирането на ФУТБОЛ 7 в град Пловдив. За целта, от началото на сезон 2017/2018,  ще стартира REFAN ФУТБОЛ 7 лига, която ще се провежда на игрищата на базата на академията. ФА “Пловдив”  вече проведе пилотното издание на този мини футболен формат през пролетта на 2017г. Участие взеха 8 отбора,  като заслужен шампион стана тимът на АФК Фрактура.

В ход е кампания по набиране на желаещи отбори за сезон 2017/2018, като към момента своето желание са заявили 10 тима. Със сключването на настоящото споразумение, през новия сезон в REFAN ФУТБОЛ 7 ще се води пълна статистика в реално време, но на провеждащи те се мачове. Всеки отбор от Градска Футболна Лига ще може да се включи в надпреварата на футбол 7, като ще получи специални преференции. 

Участниците в REFAN ФУТБОЛ 7 ще бъдат подсигурен с награди и изненади от генералния спонсор на надпреварата. Очаквайте пълни условия за участие и възможности за регистрация в следващите дни.