“Евроколеж” победи с класическото 3:0 новака в Трета лига “Тунджа” (с.Ягода) в контролна среща играна в сряда в село Оризари. Интересен факт е, че гостите играха с екипите на друг отбор от Трета лига – Ураган (Бояджик). Мирослав Караилиев в 27-та минута откри за “колежани”, а Тодор Тимонов-Лимона в 36-та реализира за 2:0. Серафим Михайлов от дузпа в 50-та минута оформи крайното 3:0.

Колежани започнаха силно срещата и отправиха опасни удари чрез Гуджев, Куртев и Четин. Малко след това гостите поличиха дузпа, но Георги Петров хвана ъгъла на топката и боксира. В  22 минута Тодор Тимоновцентрира от дясно и Мирослав Караилиев се измъкна зад защитата и с глава вкара за 1:0. Колежани продължиха да атакуват и в 28 минута Георги Куртев беше съборен на границата на наказателното поле. Фаулът беше изпълнен от Тодор Тимонов, който прати топката във вратарския ъгъл за 2:0.

В начало на втората част Пейо Батинов навърза двама защитници в наказателното поле, но беше съборен. Серафим Михайлов  копна топката над вратаря за 3:0. Колежани продължиха да атакуват, но направиха още пропуски. Димитър Янчев на три пъти имаше възможност да вкара, но мерника и спасяванията на вратаря на Тунджа му попречиха да прати топката в мрежата.

Васил Гуджев и Пейо Батинов се подготвят от седмица с “Евроколеж” и взеха участие в днешната контрола. Първият идва от Гигант Съединение, като е играл в Асеновец, Спартак Пд и Ботев Пд. Батинов за последно беше в Борислав Първомай, а преди това в Ботев Пд, Раковски, Марица Пд и Спартак Пд. Защитникът Йордан Вранчев отново ще играе за Евроколеж. Бранителят за последно беше част от отбора при спечелването на промоцията във В група. Освен това Вранчев продължи да е част от състава на ЕВУИМ за Студентското първенство.

Първо полувреме: Георги Петров, Кирил Нушев, Петко Панайотов, Йордан Хърков, Николай Бончев,Тодор Тимонов, Васил Гуджев, Сезгин Четин, Мирослав Караилиев, Георги Куртев, Йордан Мегенов

Второ полувреме: Николай Порязов, Атанас Савов, М.Топалов, Илия Петров, Мирослав Караилиев, Шакиров, Николай Николов, Пейо Батинов, Николов, Димитър Янчев, Серафим Михайлов

снимки: ФК “Евроколеж”