Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде интервю в типичен стил, в което говори за проблемите на “Лаута” и за случката с Мартин Камбуров.

Г-н Крушарски, какво ще кажете за ситуацията в Локо (Пд) и скандала с Камбуров към настоящия момент?

– Същото като онзи ден: Насила хубост не става. Скандал обаче не е имало. Чухме се с Камбуров. Аз му се обадих, той се обиди, каза, че няма да играе. Отговорих му, че щом така е решил, няма да го спирам. Утре (б. р. -днес) ще го видя, но няма да му се моля. На никого няма да се моля. Купих си болести покрай футбола. Търпях доста неща. Като не искат да играят, да не играят. Има и други футболисти. За същите пари ще дойдат. Сега съм се разбрал и за двама бразилци, които ще дойдат. До Нова година мога да направя изцяло нов отбор. Какво?! Като дойдох в клуба, да не бяха цъфнали?

Значи може да очакваме още по-сериозни катаклизми?

– Катаклизми няма да има. Просто оттук-нататък ще сложа ред. Ще се чуе, много хора ще разберат, че нещата се променят. От известно време имам проблеми и нещата с плащанията не са наред. Но това са мои пари. Аз не се отказвам, боря се. Но като толкова им е тежко, да бяха намерили хора да помагат. Да, има и такива, но със 100 000 лева не се покриват 2 милиона, нали. Нито пък с 20 000 лева може да платиш заплатите. Все пак благодарен съм, но това са заеми, които аз връщам.

А защо се стигна до такъв бюджет за заплати, който очевидно ви затруднява?

– Защото бях левак, пълен левак. Има треньори, които те подхлъзват толкова майсторски, че не можеш да си представиш. Обясняват ти колко трябва да даваш на играчите, за да сме на ниво. Същите твърдяха, че сме много далеч от място в Европа, а в последните две години се видя, че не е съвсем така. Това е истината, треьорите също са в кюпа заедно с така наречените тартори, които не знаят какво е да си изкараш с труд парите. Пак ти казвам, нещата ще се променят. Няма да допусна да ме наричат Лупи 2, Лупи 3 и какво ли още не.

В какво точно ще се изразят промените?

– Ще разберат. Утре (б. р. – днес) ще ги привиквам един по един и ще си говорим насаме, преди да им дам парите. До сряда ще платя всичко до стотинка и за квартири, и за всичко. След това – дърво. Не само ще трябва да си заработят заплатите, но ще има и глоби, ще има железен правилник. От две години чакам да го направят. Няма да ми говорят напред-назад, а после аз да бера срама.

Колко точно им дължите?

– По две заплати. Цирковете са за по две заплати. Давам ги. След това, който иска да дава пари, да дойде и да управлява. Като няма кандидати ще ме слушат и няма да ми се лигавят.

В думите ви се усеща се огромно разочарование, а в крайна сметка всички в Локо твърдяха, че победите през миналия сезон идваха заради спокойствието, което вдъхвате и това, че сте невероятен човек…

– Така говореха, ама когато всичко им бе наред. След това се видя кои са мъжете и проявиха разбиране и кои започнаха да ми се правят на много отворени. Аз не съм скандалджия, купонджия съм. Конфликти не търся и карък не гоня. Който иска да работи с мен, не мисля, че ще го подведа. Вече съм достатъчно възрастен и няма да тръгна да се оп оз оря-вам. Ще сменим доста неща и ще се работи сериозно.

Доволен ли сте от победата срещу Етър?

– Разбира се. И не съм изненадан. На нашия отбор малко му трябва и наистина ще може да преследва сериозни цели. Аз сериозно исках да поставят на стадиона един лозунг, ама сега нали всички отричат това, което е било и са против лозунгите. Исках всеки ден да четат, че “Който иска да работи, намира начин, който не иска си намира оправдание.

Споменахте за двама бразилци…

– … Да ще дойдат и ще видите, че не са по-лоши от тия, дето тук само ми ги хвалят. Ще има и други. В Бразилия ми обясниха, че сега ще се обсъжда законопроект, който е внесен от Пеле и ще уреди именно тази сложна ситуация около договорите на играчите, комисионните, мениджърите… Ще вземем опит и ще накарам Бонев и той да застане зад такъв проект. Не може някой да го храниш 5-6 години и после да си тръгне без пари. Щом иска, да върне получените заплати и прав му път.

А възможно ли е да има промени и сред тези, които сте посочил за шефове?

– Ще се види. Моите момчета, които съм пратил се учат. Чавдар в последно време е постегнал отбора, а Войната ми е приятел. Той също има да получава пари, но се държи на ниво. Знае каква е ситуацията и я разбира. Не е като други преди него. Вие ги знаете кои са.

18 КОМЕНТАРИ

 1. 4
  4

  пудаВИебамайката сдруженска, не си гледаме насраните задници, че връщаме вересии за подарената купа, ами се врем да серем по темите, които засягат само пловдивчани , а не коматевски селски пръчки.

 2. 15
  1

  Кви пари бе? – ний в Локото строим комънизЪма. Всичко за благото на човека! Да ви кажа ли кой е ЧОВЕКА !? Аз бе баламурници! Да го духат бедните ! Чаво, налей по още една мастика!

 3. 7
  1

  Андрей, стига си ни занимавал с тоя умрял отбор. Никой не го интересува вече циганската гордост, дори и циганите спряха да се интересуват, а редовните тролове по сайтовете умряха от глад и изчезнаха. Крюшо, дето го носеха на ръце в началото, сега им плюе в лицата на и без тва малкото останали потници и им се смее колко наивни и прости са, ма то тва си им е природа на тия животни. В пъти по-интересно е в Гранда на Пловдив – за пореден път прекрасно представяне в Лига Европа, много силен и стабилен отбор, скоро най-модерния стадион, а даже вчера и един изгубен мач заради умора и подценяване на противника – все интригуващи новини. А ти ни занимаваш с разпадащия се цигански катун на комуниста-ракетчик.

 4. 7
  2

  Браво. Дано си изпълни обещанието.

 5. 12
  3

  Някакви жалки онанисти говорят и псуват жълтите в темите на ЛОКОТО,аМА КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА жълтурите ?тЕМАТА Е ЗА лОКОТО. кАЖЕТЕ ПЕДАЛЧЕТА, КАК ДА ПОМОГНЕМ НА ОТБОРА? дАЛИ ЧАВО, ДВАМАТА ИЗМИСЛЕНИ ДИРЕКТОРА И ПОЧЕТНИЯ СА СИ ПОЛУЧИЛИ ЗАПЛАТИТЕ? КАСВА РАБОТА СА СВЪРШИЛИ ?НЕ Е ЛИ РЕДНО МОМЧЕТАТА ОТ ОТБОРА ДА НЕ БЪДАТ ЛЪГАНИ ?ВИДАНОВ КАЗА ИСТИНАТА И СИ ТРЪГНА К ДОСТОЙНСТВО, А ИСТИНСКИТЕ ФЕНОВЕ И ФРАКЦИИ НА ЛОКОТО МЪЛЧАТ КАТО…….. ЗАЩО? ЗАЩО МЪЛЧИ И ЗУМА КАТО ВИЖДА КАКВО СТАВА ?ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА ДЕБАТИРАТ ИСТИНСКИТЕ ЛОКОМОТИВЦИ ,А НЕ ЗАГУБАТА НА БОТЕВ ОТ ПИРИН ..

  • 3
   2

   Щото, Брат ако го изгонят тоя палячо от Говедарци, няма кой да дойде.
   Знаеш ли, колко е трудно да се търси, някой да дава пари за футбол?
   Бонев и Узунов цяла година го търсиха!!! Не случихме на собственик за съжаление.Първо трябва да се намери друг и тогава да го гоним тоя въшльо.
   Аз не го харесвам Крушьо, щото много лъже…днес ще им плати, след това остава за другата седмица…след това им каже другия месец и нашите, като не са взимали пари 5 месеца им писва на пичовете.И ти да си, и на теб ше ти писне.
   Какво да го направим тоя сельо, че не си държи на думата? Като обяви един ден, че ще плаща да плаща, а не само да ги размотава тия момчета…и те имат семейства! Крушьо защо не остане 5месеца без пари да го видя…футболистите били лигльовци, ами той дето не плаща по 5 месеца и постоянно ги лъже, че ще им плати тогава какъв е?Абсолютен клоун е тоя пръч от Говедарци само се излага по медиите…поне като е пул да не дава интервюта, за да не прави себе си и нас за присмех!

 6. 13
  3

  Емператора напусна ..Аз и футбалерите се крием от хазяите.. Ке ни бият за пари.. Ние също ке умрем на боза и кадаиф?? ПАРИ КОГА???

 7. 11
  3

  След плащанията -ДЪРВО Това не е хуманно ама с НАВЛЕЦИ ЛАЙНУТАРИ МОЖЕ

 8. 17
  6

  БРАВО КРЮШО ЕБИ ЦИГАНСКАТА СГАН ЕБИ ЕБИ ЕБИ ЕБИ ЕБИ ЕБИ ЕБИ ЕБИ

 9. 12
  30

  Вече на цяла България стана ясно как турците на Дилян спечелиха купата. Още четвъртфинала с Пирин беше спазарен и сега циганите връщат версиите. Срааааам.

  • 24
   4

   Манго, пред закриване сте, вие още се давите от злоба, че гранда на Пловдив спечели купата. Наистина сте нещастно племе. Жалко е да си черно – бял мангал, да си тотален аутсайдер и никой да не ви брои за нищо.

   • 2
    2

    Жълтур, Вие сте ГРАНДА на СЕЛО – ХАХАХАХА. Пирин не може да биете. Ебати пръдлъовците дето сте. Сега като ви треснат и евреите и една седмица на къра за наказание.

 10. 10
  24

  Няма да ходя в Бургас дейба ващта мама продажна

 11. 11
  16

  Няколко линейки излетяха с бясна скорост в посока родопската яка.

  • 22
   7

   Опс, грешка на навигацията… Говедарци било в подножието на Рила, всички линейки да се насочат натам.

Коментарите са затворени