Подготвящият се от 4 дни с лагер в Благоевград тим на ФК Хебър 1918 записа днес първата си победа в контролите от лятната подготовка.
На стадиона в село Покривник хебърци победиха с 2:0 Марек(Дупница).
Това беше общо 4-та проверка за пазарджиклии от началото на подготовката им и първа за „зелените”, откакто започнаха лагера си в Благоевград.
Хебър започна контролата в следния стартов състав:
Димитър Георгиев, Николай Николаев – Хълк, Васил Геров(к), Коко Атанасов, Цветан Павлов, Теодор Димитров, Никола Иванов, Анди Краев, Георги Чакъров, Ангел Лачов и Стефан Лачов, а през второто полувреме в игра влязоха още Георги Георгиев, Красимир Здравков, Георги Иванов – Гонзо, Атанас Велев – Крауч и Кристиян Джамов.
Заради контузии мача пропуснаха Цветелин Тонев и Петър Дебърлиев, както и болните Димитър Мичков и Мурад Ибраим.
Хебър поведе с 1:0 в 35-та минута с попадение на Стефан Лачов. Той се разписа с глава след отлично подаване на Никола Иванов – Шейха от левия фланг.
През втората част хебърци продължиха да имат надмощие и то бе затвърдено с втори гол в 71-та минута. Точен беше Георги Георгиев.
Следващата контрола на хебърци от лагера им в Благоевград ще бъде в сряда на същия стадион, където техен съперник ще бъде миналогодишният второ в крайното класиране на Югозападна трета лига Септември(Симитли).