Община Пазарджик увеличава със 100 %-та субсидията си за издръжката на ФК Хебър 1918. Това обяви на пресконференция днес кметът Тодор Попов. През миналата година лептата на Общината беше 120 000 лева за цялостната издръжка на отбора. Сега участието ни вече става 240 000 лева и то само за мъжката представителна гарнитура. На отделна сметка ще бъде издръжката на ДЮШ-а на Хебър, в която вече има записани над 200 деца, уточни Попов. Освен това ФК Хебър 1918 има спонсорски договор с лицензирания спортен букмейкър, който е с още 4 годишен хоризонт. Ще помагат още 2-3 фирми.
Тодор Попов представи и ресорните отговорности и задължения на членовете на УС. Новото попълнение в управата на Хебър 1918 Иван Папазов, който влезе на мястото на Валентин Карагьозов ще отговаря за чисто футболните въпроси. Смятам, че той има правилното виждане за нещата, има необходимия опит и нещо много важно – има сърце за тая работа, мотивира се Тодор Попов като припомни, че Иван Папазов е ръководил и спонсорирал на два пъти футбола в Пазарджик – най-напред през 1998-99 година в тандем със Стоян Пешлов в Хебър, и в периода 2007-2011 като спонсор и президент на ФК Бенковски.
Румен Димитров ще се занимава за напред с организиране на дейностите по спортните бази, а друг член на УС – Александър Иванов ще има координационни функции и ще се грижи за информационното осигуряване.
Кметът Попов заяви още, че клуб като Хебър не може да се развива без цели.
На умряла лисица няма да се правим. Гоним челното класиране и влизане във Втора лига. Треньорът Танчо Калпаков има пълната ми подкрепа и тази на хората от УС. Той има и тотален картбланш за селекцията, подготовката, спортно-техническия процес, каза още кметът.
На свой ред президентът на Хебър Найден Шопов благодари на градоначалника за всяческата подкрепа към отбора. Мисля, че днес е един много хубав ден за пазарджишкия футбол. Надявам се тази година да зарадваме в пълна степен нашите привърженици и да посрещнем догодина 100 годишнината на футбола в града с гордо вдигната глава, изрази надеждите си Шопов.

Къртачите влизат в сряда сутрин на стадион „Георги Бенковски”. По решение на Общината там започва голям ремонт, който ще стартира най-напред от съблекалните. За тях се предвижда тотална промяна и последващо обзавеждане от най-модерен тип. Ремонтът ще засегне покрив, фасада, интериорна част и т.н. Вчера бях там на оглед и останах потресен от мизерията, призна кметът Тодор Попов.
Идеята е до старта на новия сезон съблекални, приемна и сервизни помещения, които през последните 25 години са били само козметично ремонтирани с най-евтини материали да бъдат с коренно променена визия.
За следващата година Общината предвижда реновиране на трибуните, а амбициозните планове на ръководството на администрацията са през 2019-та да стартира и изграждане на нов стадион на мястото стария „Любен Шкодров”.

По време на днешната пресконференция в Община Пазарджик бяха презентирани новите екипи на футболистите на Хебър. Както вече писахме през сезон 2017-2018 хебърци ще бъдат облечени с италианската марка „Legea”. Официалният екип е решен в традиционния за Хебър изцяло зелен цвят, докато резервния е в бяло(основен) и зелен(спомагателен). Футболистите Никола Иванов – Шейха, Георги Георгиев и Димитър Георгиев(вратар) изиграха ролята на манекени.
От името на Хебър директорът на школата Спас Спасов връчи на кметът Тодор Попов клубна фланелка с номер 100, тематични подбрана за наближаващата стогодишнина на футбола в Пазарджик.

Цели 24 години минаха, откакто ФК Хебър(Пазарджик) загуби двете си клубни возила – легендарните МАН-ве с регистрационни номера ПЗ1010 и ПЗ0606. Те бяха заложени като гаранция на банката Балканбанк през далечната вече 1993 г. и повече не се върнаха на паркинга на стадион “Георги Бенковски”. И на това му дойде краят.

Днес кметът на Общината Тодор Попов обяви на пресконференция, че е подготвил една изненада за футболистите. Тя се оказа клубен автобус, който в момента се брандира с емблемата на отбора. Момчетата трябва да имат самочувствие като пътуват за мачовете. Това е от значение. Хебър е марка и не може да се подмята с разни случайни возила, категоричен е кметът. През последните години хебърци пътуваха за мачовете си основно с леки коли. Тази работа беше пресечена чак през миналата година, когато новата управа на клуба начело с Найден Шопов рестартира проекта Хебър.

Днес кметът Попов обяви и още една голяма новина – утре на всички футболисти, треньори и помощен състав ще бъдат взети мерки за ушиване на официални парадни костюми. На голям клуб като Хебър му отива и представително облекло, категоричен беше кмета. С обличането на хебърци ще се наеме нашумялата през последните години българска марка “Андрюс Фешън”.

снимки и текст: Пазарджишка Марица