В предсезонната подготовка на Локомотив в Боровец взеха участие и няколко момчета от детско-юношеската школа. Сред тях са талантите Архан Исуф и Филип Колев. Те успяха да запишат и своите неофициални дебюти с фланелката на “черно-белите” в контролите на отбора. Двамата се съгласиха за блиц интервю пред камерата на LokomotivTV, а освен това отговориха и на няколко въпроса за официалният сайт.

Изкара цялата предсезонна подготовка с представителния тим на Локомотив в курорта Боровец, взе и участие в контролите на тима. Как се чувстваш като част от мъжкия тим и голяма ли е разликата в сравнение с юношеския футбол?

АИ: Чувствам се наистина щастлив. Разликата между юношеския футбол и мъжкия футбол е голяма, но се надявам, че успявам да се адаптирам успешно с всеки изминал ден.

ФК: Чувството е невероятно. Разликата наистина е голяма. Играта е по-динамична и трябва да бъдеш много по-прецизен, защото всяка една грешка се наказва.

Някой от по-опитните играчи помогна ли ти със съвети и с адаптацията към тима?

АИ: Да, всеки от тима ми помага със съвети. Благодарение на тяхното търпение и разбиране, всички ние, които сме от школата, се чувстваме по-комфортно на терена. Надявам се да оправдаем гласуваното ни доверие.

ФК: Всички ме приеха много добре, което ми помогна с преодоляването на първоначалния стрес. Отборът е сплав от опитни и талантливи футболисти. Треньорите се отнасят с мен професионално: критикуват или хвалят – каквото съм заслужил. За мен това е много полезно, защото всички са били изключително успешни играчи и напътствията им много ми помагат.

Как се почувства, когато за първи път разбра, че си повикан да тренираш с представителния отбор? 

АИ: Чувството е прекрасно. За първи път бях повикан, когато бях още на 15 години. Тогава старши треньор бе Христо Колев, а аз взех участие в контролата срещу Монтана. Тази година отново бях повикан от старши-треньора Войн Войнов. Радостта за мен беше голяма и с всяка една тренировка се старая да се уча от другите и да ставам по-добър.

ФК: Много развълнуван, но и удовлетворен след всичките положени усилия през годините в юношеския футбол. И доста нетърпелив да успея да зарадвам хилядите верни привърженици на Локомотив с голове и добра игра.

Съветваш ли се и с треньора ти в детско-юношеската школа на тима? 

АИ: Треньор в момента във формацията до 19 години ми е Димитър Палазов. Чухме се на няколко пъти с него, той ми вдъхва кураж и увереност. Благодарен съм на него и на всички треньори, които са ме наставлявали в моята кариера.

ФК: Разбира се. Този сезон играх за U16, U17 и U19, така че се съветвам с няколко треньора (смее се). Дължа много на Васко Ангелов, Димитър Палазов и Иван Маринов.

Предстои старта на Първа лига. Локомотив гостува в първия кръг на завърналния се в елита Етър (Велико Търново). Каква е прогнозата ти за двубоя?

АИ: Очаква ни тежко гостуване, но според мен Локомотив ще успее да победи Етър.

ФК: Локомотив е силен отбор и може да надделее над всеки друг в първенството. Прогнозата ми е победа.

9 КОМЕНТАРИ

 1. 8
  6

  Ако не се лъжа Филип Колев израсна в детската школа на Ботев. Май беше в набор 2001, а там конкуренцията е голяма и преди 1-2 сезона премина в Локото.

  • 7
   7

   Никой не иска на село
   Искат да се развиват в града

   • 5
    5

    Сигурно е така. За това доста таланти на Локо преминаха в Ботев. Други пък сами се предложиха.

  • 7
   6

   Ава писна ни да купуваме винетки за да идем до село Коматевю ба……питате ли на как я ва Стряма-Коматею и Коматею-Стряма ва да сейба.

   • 6
    5

    Пич, до Говедарци да не би Крюшо да ви извозва с ракета, за да не купувате винетки?

    • 4
     4

     За сведение на Стоян мангала Локото играят на Лаута а тя се намира в град Пловдив а там винетки не са нужни а за Ботяфъ със сигурност знам че играят на село Коматево и винетка ще му трябва освен ако не иде до Коматлу с каруцата.

 2. 8
  7

  МОМЧЕТА БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ ОТ ТОЯ ОТБОР НА ЛОКОТО… Както казва ШЕНСой в него е пълно с педита…. СПАСЯВАЙТЕ СЕ

 3. 9
  13

  Серкан Йосеинов и Хмариян Огнянов са по-добри от тез. А и са си чисти българи.

Коментарите са затворени