Новият сезон ще бъде 20-и в професионалния футбол за капитана на Локомотив Мартин Камбуров. 36-годишният нападател отново ще бъде на изпитание, тъй като около него пак ще се гради нов отбор. Петкратният голмайстор на А група е оптимист за бъдещето на тима, но призова феновете за търпение към младите играчи и тима, който ще израства с течение на времето.

– Какво е настроението в отбора преди началото на новия сезон?
-Добро. Проведохме пълноценна подготовка при отлични условия. Всичко обаче ще се види в официалните мачове. Имаме добър колектив, което е хубава основа да се изгради нов отбор.
-Готов ли е отборът за новия сезон?
-Смятам, че се подготвихме добре, но прогнози не искам да правя. Ще повторя, че градим нов отбор. А за това трябва време. За това подмладяване се говори от доста години, но накрая пак ние старите трябваше да теглим отбора. Сега бяха привлечени доста млади момчета. На тях ще им трябва време, за да свикнат с обстановката и да се приспособят към порядките в Локомотив. Считам, че в хода на първенството тимът ни ще израства.
В този ред на мисли искам да призова феновете за повече търпение към новите и млади колеги. Ние по-опитните сме свикнали с обстановката. Минали сме през всичко, но призовавам на новите да се даде толеранс.
Видно е, че в настоящият момент клубът не разполага със средства за големи трансфери и скъпи футболисти. Момчетата, които дойдоха определено имат качества, но се нуждаят от време и подходяща обстановка, за да ги разкрият. За това именно призовавам за търпение.
-Ръководството постави ли ви цели за новия сезон?
-Конкретни цели като класиране, Купа и други, не са поставяни. Поне пред мен. В разговорите с президента Крушарски, той ми е казал, че иска да се изгради нов отбор от млади футболисти. По възможност българи.
-Адаптираха ли се новите в отбора?
-Според мен, да. То, българите са Иво Марков, който идва след наем и две момчета от нашата школа и Пламен Николов. Момчетата имат качества, но ако някой си мисли, че са готови за професионалния футбол и да решават мачове, много се лъже. На тях им трябва време , търпение и много работа.
Всеки иска да се налагат млади играчи, но нека първо да се появят. Щото аз не виждам такива, които идват от юношите и веднага да са готови за мъжете. Съгласен съм с Гонзо, който бе критикуван, че не налага юноши, а той отговори: аз съм треньор на мъжки отбор, а не на юношески. Ще играят тези, които са най-подготвени, независимо от възраст и националност.
Никой не би се отказал от собствен кадър на юношеска възраст. Младите обаче трябва да работят и да заслужат мястото си. В нашия отбор няма деление. Момчетата бяха приети добре, никой не им се кара, както е било, когато аз бях на тяхната възраст. Няма поставени цели за медали, класирания, купи. Просто трябва да работят, за да се развиват.
-Може ли Локомотив да поднесе изненада през идния сезон?
-Каква изненада? Със сигурност няма да изпаднем (смее се). Поне, докато в отбора сме с Ванчо Траянов, гарантирам, че няма да сме на дъното.
По принцип всичко е възможно. Вижте как миналия сезон Ботев ги брояха едва ли не за изпаднали, а те си взеха Купата и са в Лига Европа. На нас за втора поредна година не ни стигна точка. Сега път шансът може да се реабилитира за нас.
Логично погледнато обаче, нямаме още отбор за медали и купи. Аз мога да гарантирам от името на целия отбор, че ще се хвърляме с всички сили във всеки един мач. В отбора няма бездушници. Новите веднага ще усетят темперамента на публиката ни и вярвам, че също няма да жалят сили. Друг е въпросът, че за момента потенциалът ни не е особено голям. Чудеса не могат да се очакват, но пък са добре дошли, ако се случат.
-Казахте да не се очакват чудеса. Това не е ли малко демотивиращо за феновете?
-Не смятам, че е демотивиращо. Всеки фен иска победа за любимия му отбор. И гарантирам, че във всеки мач ще се хвърляме за победа. Реалностите обаче са, че ние градим нов тим, който се нуждае от време. За това призовах за толерантност. Нашите фенове са по-различни от другите. Те подкрепят отбора дори при загуба, ако видят, че момчетата се раздават. Гарантирам, че всеки мач ще се раздаваме, независимо дали печелим или губим. Мъртви души в отбора на Локомотив няма. Това се видя много ясно през последния дял на миналия сезон. Друг отбор щеше да се разпадне, ако не бяха плащали на играчи по три заплати. Футболистите щяха да се разбягат. Съотборниците ми обаче проявиха морал и останаха. Малко не ни достигна за Лига Европа. Горд съм със съотборниците си и това трябва да бъде оценено. Просто си представете в кой бизнес, на кое работно място хората ще стоят, ако не получат по 3 заплати. А ние останахме и спечелихме доста победи плюс равен на Армията срещу ЦСКА.
-Колко сезона ще играеш още?
-Не съм врачка, не мога да гадая (смее се). Видяхте, че и миналия сезон вкарах най-много голове. Чувствам се в супер кондиция и не мисля за край на кариерата. Ще играя, докато мога да съм на топ ниво. Видя ли, че почвам да се мъча, да мъча съотборници и фенове, веднага спирам. Но вижте, че миналия сезон с 40-годишния Ванчо Траянов изнесохме най-тежките мачове. Засега не мисля да се отказвам, а мисля как да играя по-добре, за да побеждава Локомотив и да носим радост на феновете.

17 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    14

    Жълтите селянки съм ги качвал, качвам ги и дълги години ще ги качвам на Камбуровия ,пък те нека си църкат от мишите укрития.

  2. 17
    6

    Камбуров: Докато съм в отбора , гарантирам, че ще си играя тотото и феновете ни ще го смучат на жълтити.

  3. 16
    3

    Циркаджията като не ни плати този месец – и въобще няма да почнем първенството!

  4. 21
    8

    Забравих да ви кажа,че Марто никога не е вкарвал гол в ЕКТ и националния отбор,ама това са подробности!

    • 8
      12

      Ава брато и ти ли кът мен са притесняваш от задната ножичка на Камбура ва….цяла Стряма още я сънуваме ба да гоейба.

    • 10
      7

      Виждам,че някакъв шизофреник днес “бълва”глупост след глупост.Забравих да ви кажа ,че Марто го изгониха от суперизвестния тим на “Астерас”Триполис като мръсно коте,ама това са подробности!

    • А кога бе, отворко, последно жълт е играл на световно или европейско първенство с национала? И кога последно жълт е вкарвал за национала, ама в мач сериозен, не в контролки? Нещо млъкнахме, а? Ще трябва да се връщаме в 80-те май-май

  5. 8
    3

    Да, Райчо тук е абсолютно прав!
    Нямаме нито поводи за радост, нито основания да се съпоставяме с жълтите! Не е присъщо за нас да летим в облаците…това е патент на жълтурите.Дайте по-кротко да я караме, щото дори и когато сме били добре сме се изсирали на метането типично по локомотивски! Затова по-леко с оптимизма да не повесим носове още първия кръг!

  6. 17
    6

    “Вижте как миналия сезон Ботев ги брояха едва ли не за изпаднали, а те си взеха Купата и са в Лига Европа”
    Ех Камбуров,пак в чужда паничка си гледал,мъка А…..

  7. 9
    2

    Много фенски изказ, Брат, прекалено си оптимистичен!
    Единственото хубаво нещо е, че отборът проведе пълноценна подготовка…за сметка на това безобразно слаба селекция! Отпред и в средата сме добре, но за кой ли пореден път защитата отново ше е ахилесовата пета на отбора! Заради безобразно слабата защита се провалиха 3 сезона и си тръгнаха. треньори, като Илиян и Едо…сега Войната е тръгнал по същия път.Как не се поучи от грешките на другите преди него аз това го наричам глупост!!! Гледаш, че защитата ти е слаба ми ще вземеш мерки да я заздравиш, бе Война, и ти ли искаш да си тръгнеш безславно, като Илуян и Едо? Ако трябва ще настояваш с достойнството и авторитета си пред Крушарски.Казваш му искам качествени защитници – два бека и един централен примерно…ако ти ги осигури ок, ако не си тръгваш с достойнство и го оставяш Крушарски да се оправя.По- хубаво ли е да те псуват от трибуните и да скандират :” оставка” по-твой адрес.Защитата ще е мъка и тази година…ще има да ни изправя косите при всяка атака на съперника.Заради алкохолизирания тъпак Чаво сме на тоя хал сега.Първо намери равностойни заместници, като си решил да правиш нова защита тогава ги освобождавай, Чаво, тъпак! Вместо да се чудете сега, какво да правите, щото никой не иска да дойде при нас заради неплатежоспособността на Крушарски не беше ли по-лесно да дадете по 3 заплати на Горанов и Виданов най-вече?! Как ще пуснеш така лековато да си тръгне най- добрият ти защитник – Виданов?! Тва е малоумие, идиотщина, Чаво, пиянде просто?! И ти си играл футбол и минаваш за футболен човек…ебати дебила майна.Тази година може и да паднем под 2 000 човека на мач! Докарахте ни до нивото на Славия и Локо Сф, малоумно и непрофесионално ръководство….ако въобще можем да ви наречем ръководство, тюфлеци !

  8. 8
    5

    А Георги Христов-Жоро Метъла в кои отбор игра когато стана голмайстор Футболен Статистико отрепко жалка,безмозъчен драскач

  9. 22
    7

    ГОЛЕМИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ГО СТИГНЕТЕ МАНГАЛИ!

    • 13
      5

      И кога сте закарали повече.С Болтън бяхте 8000………кога.

      • 9
        2

        АХАХХАХА статистиката ти бяга на купата с лудогорец бяхте 11000 я си погледни пак статистиката и за кой отбор говориш !

  10. 32
    5

    1.Привлекоха се доста млади футболисти
    – Пламен Николов

    2.Крушарски ми е казал, че иска да се изгради нов отбор от млади футболисти. По възможност българи
    – Двама негри със златни пръстени, като на гледачката баба Айше.

    3.Може ли Локомотив да поднесе изненада през идния сезон?
    – Със сигурност няма да изпаднем

Коментарите са затворени