Партизани ще остане в историята на Ботев Пловдив като албански отбор победен и в Тирана и в Бургас без много много зор. Канарчетата се наложиха над своя съперник в първия предварителен кърг на Лига Европа и в реванша и по този начин се класираха за следващия кръг. В касата на клуба пък ще постъпят минимум 400 000 евро от УЕФА.

Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на гостите. Тодор Неделев стреля опасно в 5-ата, но на сантиметри покрай десния страничен стълб. В 20-ата минута Тодор Неделев изпълни перфектен пряк свободен удар от 20 метра фронтално срещу вратата, но нацели напречната греда. Топката се върна обратно към футболиста на пловдивчани и последва нов опасен шут, който излезе в аут.

Натискът на Ботев даде резултат в 22-ата минута. Тогава добра атака на българския тим отдясно завърши с центриране на Лъчезар Балтанов към Фелипе Бризола, който след летящ плонж с глава не остави шанс на Ходжа – 1:0 за пловдивчани.

До края на полувремето домакините контролираха играта и не позволиха на Партизани да застраши сериозно българската врата.

След почивката Ботев продължи да има надмощие и в 54-ата минута можеше да вкара втори гол, но Цветомир Панов не успя да преодолее Ходжа, останал очи в очи с албанския страж, а секунди по-късно шут от воле на Косоко бе спасен от вратаря.

По-късно тази вечер ще стане ясен и противникът на жълто-черните в следащата фаза на турнира.

32 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    1

    ЕКСКЛУЗИВНО: От БХК обявиха,че ще подадат жалба срещу отбора и ръководството на жълто – черния отбор , отборът на Пловдив – Ботев Пловдив! От комитета обявиха,че за последните месец и половина – два не могат да смогнат да лекуват и да помагат на циганското малцинство,което защитават. С класирането на финал за Купата на България на Ботев Пловдив,със спечелването му,с добрата си игра е ЕКТ и победите до тук в турнира! От БХК призовават и феновете на Ботев Пловдив да бъдат по-толерантни към малцинството,защото и срещу тях ще пуснат жалба! БХК се обръщат и към циганското черно бяло малцинство : “Братя чавета,не се притеснявайте,ще дойде сезона на градушките и вашият покровител Хр.Кр. ще започне да плаща по един аванс в консерви русенско варено,боб с наденица и шоколади кума лиса + пакет макарони от 1кг!! “

  2. 3
    7

    А селяните миризливи, потни, дето 50 години не са ставали шампини кво да кажат. Виж гранда 2004 Шампион и Супер Шампион, а едни слабаци от родопската яка изпаднаха тогава, панимаеш.

    • 2
      5

      кви са тия победи, над слабаци, само с някви готвачи играете. тия по слаби и от В група на България. Това въобще не е престижно, само вие може да се дуете от такива безмислини победи, селска му работа.

  3. 13
    2

    -Тате, тате, защо Ботев Пд бие, без милиони евро годишен бюджет, без гръмки имена и без дори да е бил в 6-цата?
    -Защото, малки ми Мюмюне, това са българите, а те са страховит народ. Имали са империя на три морета, носят името на велик поет и революционер, само с викове “на нож” дедите им са превземали крепости и са всявали панически страх сред правоверните. Един българин/ботевист се равнява на 10 от нашите братя мюсюлмани. Това е, сине.

    • 3
      10

      Ботив, бият сине само аматьори, дори и те ги дрънкат от време на време.
      Когато бият Левски, ЦСКА и Лудогорец честно, тогава може да се причеслат към големия Локомотив Пловдив. А тия Локото, сине, къде ни хванат и ни лумкат. Затова статистиката е в тяхна полза. Затова, най-добре да си стоим на село и да си мълчим.

      • 7
        1

        Без да те назовават поименно, сам се определяш като мангал и рязана карабина. И то от Льоку.

      • 4
        9

        Не сине, защото имаше един стадион, преди мнооооого години. викаха му Кънчева поляна, ама този стадион го разрушиха добрите хора, после отидохме да играем където ни е мястото на село, и там ни прекръстиха отново, на Карагерен Арена, амо то си е чиста поляна.

      • 2
        6

        Не, селското ми чааве, нарича се Карагерен арена, а по-старото му име е Кънчева поляна.
        Нас ни много страх от българите, Мюмуне в нашия двор на село, ако си доберем до равен с българите се радваме се идно играм финал за шампионската лига с Ювентус, но стъпим ли в града на стадиона на българите се насирами от страх, даже нешту звездъ Тараз Неделеоглу, кати трябваше да бие дузпата от страх заби бутбките в терена.Многи ни страх от гяурите сине, щото много ни бият.Ама аллах акбар, сине! Нашто алла докосна сърсето на великия падишах Доммус хазретлери, та ни взе под крилото и сега се раним от неговата милостива ръка…да е пълна с алтъни неговата ръка всякога към нас Аллллллллллаааа акбар…алллллаааааа акбар…алллллааааааа акбар.

        • 2
          3

          А, ти ако искаш брой и контролите, хахахахах

  4. 6
    20

    Поредна победа над класен европейски отбор пред претъпкания Лазур.
    Мисля че с тези момчета спокойно ще играем поне полуфинал в ЛЕ.
    Сега се прибирам и минах покрай Колежа , имаше багери и кранове , които работеха на осветление ,
    дано за срещите в групите стадиона е готов, поне така ни обещаха от ръководството.
    Славен отбор, многохилядни фенове , всички здраво стъпили на земята , европейското светло бъдеще е пред нас.
    Продължаваме напред , както казва мълчаливеца Кубрат Пулев !

    • 5
      9

      Ава Тодоре разбирам че си здраво селско парче ва….ама де ги видя тия многохилядни фиъенуви ба….и кранове на говняжа ва…..пий редовно хаповете и жа са опрайш ва да тейба.

  5. 2
    21

    Селяндури, кога ще победите един път поне един стойностен отбор? Само с победи срещу слабаци се дуете.

  6. 4
    13

    Ава ни ли въй срам ва…..ако не бяйми ний селяците от крайпловдивските села стейшъна щеше да я празен ва да гоейба.

  7. 5
    25

    и “летния” ви стадион остана полупразен… жалка картинка сте селяни

  8. 25
    2

    Честита 20 победа в юбилейния 50 мач в ЕТ!!!Има неща за надграждане,дано във втория кръг сме. по -добри .Само “Ботев”!!!

  9. 24
    2

    Само едно не мога да си обясня – защо обичаме толкова много да порим цигански задници…

  10. 23
    3

    400 000€ в касата на Ботев?! А аз се чудя от де да намеря 100-200 хил лева та да потушава бунта на чааветата! Дадох им по заплата и половина те същата вечер изпиха всичко до стотинка на лагера! Сега се чудя дали заплатите им са малки или много пият! Жална ни майка локомотивоциганска!

    • 3
      16

      хаха. в предварителния кръг няма такива пари

  11. 34
    2

    Мисля си, че Белия е човекът за нас. Показахме, че имаме отбор на средно европейско ниво. Обаче не сме за групите. Все пак може и да стигнем до 3-тия кръг или плейофите,
    а там отборите са много, много сериозни. Ако се предложат малко по-дългосрочни договори на треньора, на Лъчо, Терзиев, Косоко, Чворович, Бризола, Меледже и Панов, например,
    ще има по-голямо спокойствие в отбора, защото сега пак сме сезон за сезон. И се вижда, че “Ботев” може и без милионите на КТБ. Истината е, че случихме и на треньор,
    и на футболисти. С тази игра ще сме фаворит поне за тройката. И смятам, че с дисциплината, постоянството и отборния дух, никой съдия няма да спре “жълтия” устрем. Има още
    какво да се чисти, но ще се повторя – с тази дисциплина, се вижда израстването ни във всеки мач. Очакваше се, че леко ще се поотпуснем през второто полувреме, особено след
    като водим с 4:1 в общия резултат. Албанските цигани, въоръжени и задържани на границата, няма какво да ги коментирам. Евреите много ме притесняват, особено след тотото в
    Израел преди седмица. 3 гола за 5 минути е доста, доста съмнително. Там обаче няма кой да разследва. Както и да е. Отборът да продължава да играе така, пък сега на дневен
    ред е стадионът. Само “Ботев”!

    • 5
      22

      хаха. айде селяните се размечтаха. Какво средно европейско равнище, каква тройка, бе папагали. Та тези са на нивото на нашата В група. Вие влезте в първате шестица първо, пък тогава се дуете. Ама така са селяндурите – тъпи и самохвалковци…

      • 16
        1

        Не ти е до смях манго,каква злоба и омраза демонстрираш !!!Лека нощ на всички “доброжелатели”на “Ботев”Пловдив!Наздраве на всички “канари”!!!

      • 9
        1

        Ние сме в лига Европа а ти къде си бе мангал? И за Говедарци не си!!

    • 3
      9

      Давам ти лайк,ама имам въпрос:на какво си,че искам и аз?!

Коментарите са затворени