Отборът на Свобода (Пещера) започва подготовката си за втория пореден сезон в Трета югозападна футболна лига. Точно в 18,30 часа утре новият старши-треньор Георги Мечечиев ще изведе пещерци на първа тренировка. Тогава трябва да стане ясно и кои са новите попълнения на отбора, както и кои са напускащите. За момента е ясно, че Живко Готев, Йордан Чолов и Станислав Чочков се връщат в състава на Чико-Бунара. Атанас Велев – Крауч и Темелко Зайков започнаха с Хебър. Ангел Захариев пък гледа към Чепинец (Велинград).

Изпадналият от Трета лига тим на Чепинец(Велинград) ще стартира в понеделник лятната си подготовка. Първият сбор за велинградчани е свирен за 18 часа на градския стадион в курорта.

Амбицията ни е да се върнем още догодина в трета лига. Нямаме намерения да играем повече от един сезон в областната група, защото не приляга на клуб като Чепинец да живурка в 4-тото ниво на организиран футбол в България, коментира спортния директор на клуба Николай Байряков.

Както вече съобщихме през новия сезон Чепинец ще бъде воден от треньорското дуо Стефан Караманов – Ангел Минчев. Двамата поемат треньорския мостик от Атанас Стоилов, с който клубната управа на отбора се раздели веднага след края на миналия сезон.

Имаме едно ядро от 6-7 местни футболисти, но ще привлечем и още толкова момчета от региона.

Смятам, че Чепинец ще предложи най-добри финансови условия на ниво “А” ОФГ, заяви Николай Байряков. Той допълни, че селекцията на Чепинец ще остане отворен процес до края на подготовката. Имаме договорка с няколко момчета, но ще търсим още подкрепления на отделни постове, където имаме недостиг, коментира Байряков