Сагата със задържането на футболните фенове на пловдивския “Ботев” от македонската полиция в продължение на часове на пътя между Крива Паланка и Куманово до намесата на българския консул в Скопие привлече вниманието на македонските медии, пише Марица. Според местните издания българските футболни запалянковци спрели на бензиностанция край Крива Паланка и докато някои почивали, други изписали със спрей обидни за Македония графити. Служителите на бензиностанцията уведомили полицията, която спряла автобуса преди Куманово и установила четиримата извършители на прегрешението, но тъй като останалите се солидализирали с приятелите си, се стигнало до блокада на пътя, до намеса на консула в Скопие по разпореждане на Външното ни министерство и да конвой до македоно-албанската граница.

Оказа се, че всъщност македонските медии най-силно са се обидили на един от графитите, който много точно характеризира развихрилата се антибългарска истерия след посещението на премиера Заев в София и който гласи:

“Македония без българи – Огън да я гори”. Именно за него спортното издание “Спортклуб” констатира, че “един от графитите бил особено обиден”
Бедните македонски колеги не осъзнават, че тази обидна фраза, заимствана от пловдивските фенове всъщност принадлежи на Иван Михайлов, познат в Македония повече като Ванчо Михайлов, последният ръководител на истинското, някогашно ВМРО, родом от Ново село, Щипско и по всички представи – македонски българин.

“Gol” допълва представата за феновете-патриоти, които едва пристигнали в Тирана, успели да се сбият с привържениците на “Партизани”(Тирана).
Електронното издание “Локално” пише, че пловдивските фенове били върнати обратно в България.

“Радио Свободна Европа” съобщава, че след тричасова блокада на пътя за българската граница, въпросът най-накрая бил разрешен и част от българите били върнати в Кюстендил, заради обидни за Македония графити.

На същото мнение са “Телевизия Нова”, “А1 ОN”, телевизия “Сител” и “ТВ21”.

Телевизия “Канал 5” съобщава, че “преговорите са завършени и агресивните фенове са върнати в България”.

“МКД” пише, че “автобусът с български фенове, които изписаха провокативни надписи, е бил върнат обратно”.

“Стандарт” обещава, че “македонското МВР ще вземе необходимите мерки срещу вандалското поведение на българите”.

“Курир” отива още по-далеч, като поставя гръмкото заглавие “Отворена врата за българизацията на Македония: Феновете на “Ботев” блокираха път в Македония и изписаха обидни послания за Македония”. Според изданието виновен за всичко това е Зоран Заев, който беше заявил, че “с българите сме един народ и имаме обща история.”

Информация за инцидента с феновете на “Ботев” има във всички останали македонски медии.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 19
  2

  АБЕ ПИЧОВЕ НА НЯКОЙ НАПРАВИ ЛИ МУ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НА БИЖУТО В ГОВЕДАРЦИ ИМА ЛИ СЪБЛЕКАЛНИ?ТО ПОНЕ ДА БЯХА ШИБНАЛИ ЕДИН ФУРГОН АМИ ТО И ТОВА НЯМА. АМА ИНАЧЕ Е ГОЛЯМО БИЖУ

 2. 43
  6

  Аллах акбар! Мрасни жалти гяури! Саде Локо! Велика Албания е зад нашето Локо!

 3. 88
  9

  Не е верно, не е Заев виновен. Домуса е виновен, че е хванал цялата УЕФА и купува на поразия мачове на жАлтитИ в ЕКТ.
  А в това време на горяните от Говедарци им се еба мамата циганска им се еба с тия уникални терени на световно ниво, дето един дъжд ги превърна в картофена нива.

Коментарите са затворени