Вече бившият тандем начело на Оборище Панагюрище Емил Велев – Кокала и Румил Жотев разкриха за football24.bg, че от Оборище (Панагюрище) не са били коректни с тях и им дължат пари.

“Разбрахме, че се разделяме с Оборище от вестниците и интернет, което не е нормално. Изпълнихме напълно целта си, след като спасихме отбора от изпадане. Всички футболни хора в града бяха доволни. До момента от отбора бяха коректни към нас, но не ни беше платено за последния месец и ни беше казано лично от новия президент Стоян Байряков, че ще вземем заплатите за месец май в началото на юли, което не е сериозно. На мен ми дължат една заплата и премия за спасяването на отбора от изпадане. Нямам други претенции към отбора, до момента се плащаше редовно, но изглежда след разделянето ни, нещата се промениха. Новият президент има още доста да учи, за да се поправят тези неща”, започна Емил Велев.

“Повечето играчи си тръгнаха след нас. Направихме добър отбор и другият сезон нещата щяха да изглеждат още по-добре. Дойдоха нови треньори и играчи, но аз си гледам моите отношения. Ще изчакам още малко и ще се обърна към други инстанции.”

“В Локо Сф се случи същото, но отборът фалира тогава и Гигов не даде нито една стотинка на никой, но това не е същото.”

От своя страна помощникът на Велев Р.Жотев сподели за нас, че и на част от играчите им се бавят парите.

“Крайно некоректно поведение. Дължат ни пари за месец май. До момента бяха коректни, но в един момент нещата се промениха. Смениха 95% от отбора. Останаха само четирима играчи от стария отбор и на тях им беше платено, но на всички останали заплатите се бавят. Ще потърсим необходимите законови средства. Това не е начинът. Свършихме работа, отборът остана във Втора лига, а беше изпаднал още в 9-ия кръг, когато имаше 6 точки – с равен брой с последният Левски Карлово. За нас това е целенасочена атака.”

2 КОМЕНТАРИ

  1. И аз дължа пари,
    но ще си изчезна тихично някоя вечер
    и ще ми се размине плащането.
    (или пък да ударя един фалит
    и после да се изнасям)

Коментарите са затворени