В сряда от 18 часа е спарингът със Струмска слава (Радомир). В събота панагюрци нямат да имат контрола, тъй като може да заминат на лагер в Банско. Проверките ще бъдат подновени идната сряда, 7 юли, когато от 18 часа четата на Оборище излиза на Лаута срещу Локомотив (Пловдив).
Пет дни по-късно е спарингът с Царско село в Панагюрище. Следва контрола срещу Миньор (Перник) на 15 юли. Мачът на „Орчо войвода” срещу „чуковете” ще бъде и официално представяне на панагюрци за новия сезон. За 18 юли е предвидена проверка срещу Свобода (Пещера), която обаче засега е под въпрос, съобщиха от щаба на Оборище.

Бразилецът Фернандо Енрике подписа днес едногодишен договор с Оборище (Панагюрище). Кариоката ще бъде представен официално утре в 17 часа на нарочна пресконференция.Говорим за много добър футболист. От това, което гледах като негови качества в негови предишни мачове, мога да кажа, че съм впечатлен,” заяви клубният шеф Стоян Байряков. Той допълни, че през седмицата към Оборище ще се присъедини втори бразилец. На „Орчо войвода” чакат и двама французи.

В събота Оборище потегля на едноседмичен подготвителен лагер в Банско. В сряда съперник на Оборище във втората проверка от лятната подготовка ще бъде новият член на втора лига Струмска слава (Радомир).