Жребият за новия шампионат в Първа професионална лига ще се тегли на 22 юни, четвъртък от 11:00 часа в Националната футболна база в Бояна.

Първенството стартира на 14 юли и в него ще вземат участие 14 отбора: “Лудогорец”, “Левски”, “Берое”, “Славия”, “Локомотив” (Пловдив), “Черно море”, “Ботев” (Пловдив), “Пирин” (Благоевград), “Етър” (Велико Търново), “Дунав” (Русе), “Витоша” (Бистрица), ЦСКА-София, “Верея” (Стара Загора) и “Септември” (София).

Редовно заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз се проведе в Национална футболна база в Бояна. Сред основните акценти на заседанието бяха приемането на Нормативните документи на Българския футболен съюз за сезон 2017-18, утвърждаването на листите на делегатите и съдийските наблюдатели за новия сезон в Първа и Втора професионална лига и обявяването на финансовия отчет за 2016 година. Българският футболен съюз е преминал успешно проверка във връзка с начина по който се разходват средствата по програмите на ФИФА.

Подобно на юношеското първенство на U17, от сезон 2017-18 година съдийските и делегатските такси на мачовете от първенствата на U19 ще бъдат осигурени от Българския футболен съюз. Отборите участващи в първенствата на U17 ще получат 1600 топки, реплики на тези, които наскоро получиха отборите от Първа лига.

Българският футболен съюз продължава сътрудничеството с Асоциацията на българските футболисти, като ще продължи да обезпечава финансово организирането на мачовете с участието на футболисти без договори.

Одобрен бе и официалният календар за сезон 2017-2018, който ще бъде публикуван в сайта на БФС в следващите дни.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 17
  3

  ЕЙ , ГОЛЕМИ ИНАТИ СТЕ ТОВА ,,ПЛОВДИВ ДЕРБИ ,, , КАТО КАЗАХТЕ ПЕТОТО МЯСТО Е ПО-ЦЕННО ОТ СПЕЧЕЛЕНА КУПА И ТОВА Е , ДРЪЖТЕ СИ ГИ МАНГАЛИТЕ НА ПРЕДНОТО МЯСТО В НАЧАЛНАТА СТРАНИЦА , НИЕ ПЪК ВСЕКИ ДЕН СЕ КЕФИМ КАК НАБЪБВА РАЗЛИКАТА В ТОЧКИТЕ В ГРАФАТА КАТЕГОРИИ В ПОЛЗА НА ОТБОРА НА ПЛОВДИВ ……НО МАЛКО АКО УВАЖАВАХТЕ ТРУДА И УСПЕХА НА ФУТБОЛИСТИТЕ НА ,,БОТЕВ,, , БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТЕ , ТРЯБВАШЕ ВЕДНАГА СЛЕД ТРИУМФА ,,,БОТЕВ,, ДА ФИГУРИРА НА ЧЕЛНОТО МЯСТО . ЗАЩОТО ДРУГ ТРОФЕЙ , ПЛОВДИВСКИ ОТБОР МОЖЕ ОТНОВО ЧАК СЛЕД 20-30 ГОДИНИ ДА СПЕЧЕЛИ ……

 2. 17
  2

  МАНГАЛИТЕ СИГУРНО ПАК ЩЕ ИЗКАРАТ КЪСМЕТ И ЩЕ НИ ГОСТУВАТ ОЩЕ ПЪРВИЯТ КРЪГ , КОГАТО ЩЕ ИЗТЪРПЯВАМЕ НАКАЗАНИЕТО НА ЗАКРИТИ ВРАТИ ……

  • 2
   8

   И ще има дежа ву на магистралата…..

   • Ти бешели там циганино. Май не А?
    Да беше видял как 40 Бултраси потрошиха 120циганина!!! Ние нямахме нито един пострадал, а вие 6 мангала с шевове и потрошени зурли- справка питай балона как се храни един м. по късно-мишки сте

 3. 6
  30

  Ей сега ще лъсне насрания гол гъз на циганите от Коматево.

  • 22
   3

   Смешен си манго.давайте заплатите защото вие сте с гол г..

  • Вие сте само цигани турци и помаци, цяла България ви го казва

Коментарите са затворени