Сезон 2016/2017 бе напълно нов за българската футболна действителност с нововъведеният формат на първенството, който в крайна сметка се оказа доста интересен и изпълнен с въпросителни до самия край. Освен това сезонът ще бъде запомнен с достойното представяне на Ботев Пловдив и спечелената Купа на България от „жълто-черните”. След като всичките им срещи вече са изиграни, дойде време за равносметка на статистиката, която показва какво бе представянето на тима през сезона. Следващите срещи на отбора ще бъдат от квалификациите на Лига Европа, на които любителите на залаганията ще имат възможност да правят своите залози в топ букмейкърите за страната ни. Кои са те и какви са техните характеристики, може да четете в портала за букмейкърски ревюта на Betenemy.

 

Колеблива кампания, но с нужните резултати

 

Сезонът на Ботев Пловдив започна ударно с дербито на Пловдив, което по стечение на обстоятелствата трябваше да се изиграе в Бургас. То завърши 1-1 и даде началото на кампанията за двата пловдивски клуба. Ботев не продължи много силно в първите кръгове и до края на 7 кръг се нареждаше сред местата на втората осмица. В следващите 6 кръга тима бе представител на първата шестица, но от 14 кръг насетне отново зае място в долната половина на таблицата и остана там до края на редовния сезон. В плейофната фаза след редовния сезон на Първа професионална футболна лига на България, „канарчетата” финишираха втори в своята група, което ги прати в плейофните финали, където спечелиха срещу Берое в първия кръг, но в крайна сметка финалът с Верея бе отменен, заради спечелването на купата. Истината е, че дори да беше нужно да играе в този плейоф, отборът на Ботев Пловдив имаше всички шансове да спечели срещу Верея, както вече го беше направил за купата на страната! По време на редовния сезон и плейофната фаза, Ботев Пловдив изигра общо 32 мача, в които записа 13 успеха 5 равенства и 14 поражения. Головата разлика на тима оставя разнородни впечатления, която казва доста за атаката и защитата на Ботев Пловдив. Отбора отбеляза 51 попадения, което го прави един от най-резултатните клубове в българското първенство, но в същото време е допуснал 50 гола, което го прави и един от най-допускащите попадения отбори. Друг важен факт е, че тима спечели 9 мача у дома, завърши 3 пъти наравно, а 4 пъти допусна поражение на своя стадион, в рамките на тези 32 мача. Срещу отборите, които завършиха в топ 6 на Първа лига, Ботев записа една единствена победа през сезона, която дойде срещу Дунав като гост, а в другите срещи записа 5 равенства и 6 загуби. Ботев обаче спечели в най-важния си мач през кампанията срещу тим от топ 6, а именно срещу Лудогорец във финала за Купата на страната!

 

Купата беше тайната надежда за „канарчетата”

 

Не можем да кажем със сигурност, че купата на страната беше голямата цел на сезона за Ботев. Тя обаче попадна точно в техните ръце за 3 път в историята на клуба. За тях мачовете от турнира бяха шанс да продължат напред в надпреварата, както се случи срещу Пирин Гоце Делчев, Нефтохимик и Пирин Благоевград в първите фази, но след като тимът стигна до полуфиналите, нещата придобиха доста сериозен характер, който нямаше как да не вдъхне надежда за краен успех. Победа с 0-1 в първия мач срещу Верея в Стара Загора и 1-1 в реванша у дома. Това бе достатъчно да се класира за финала на стадион „Васил Левски” срещу Лудогорец, който имаше доста по-лесна задача срещу Литекс на полуфиналите. Победата на Ботев Пловдив с 2-1 във финала бе доказателството, че в този тим има надежда и с правилната работа, подготовка и селекция, тима може да постигне доста големи успехи в предстоящия сезон. Общо 14 попадения за „канарчетата” в 6 мача от турнира за купата, в които допуснаха общо 5 попадения. Ако изключим резултата от първия мач с Пирин ГД, който завърши 6-3, то при голова разлика от 8-2 за 5 мача се забелязва една стабилност, различна от представянето на тима в това отношение при мачовете от първенството. Спечелването на купата на България дава право на канарчетата да играе в турнира Лига Европа, където „жълто-черните” ги очакват трудни битки, които се надявам да бъдат изпълнени с голяма емоция. Мачовете ще бъдат част от новия сезон, а на всички тях ще може да залагате в лицензирания букмейкър за България Bet365. Доста подробна информация за предложенията на букмейкъра и офертите за клиенти му ще намерите на сайта Betenemy.com.

 

Ботев Пловдив се завръща в евротурнирите след кратко прекъсване. Отбора игра квалификации за Лига Европа в два поредни сезона – 2013/2014 и 2014/2015. Три години по-късно, с третата си купа на България, отбора на Ботев Пловдив отново ще има възможността да радва своите привърженици. Предстои им кратка почивка, след която ще трябва да се приготвят добре за предстоящите евро сблъсъци и мачовете от новия сезон на Първа лига. Времето е малко, но с правилните методи, точната селекция и нужното спокойствие в клуба, резултатите за „канарчетата” няма да закъснеят!

8 КОМЕНТАРИ

  1. 19
    1

    Клошарски Великан. Заби на манговците големия боздуган.

  2. 10

    Само не мога да разбера защо ме броите последните 2 мача с Берое за изиграни мачове в статистиката? Картоните ли, головете ли не важат?

  3. 23
    1

    Манги,ти си 100%олигофрен изпълнен със злоба,омраза и завист!

  4. 2
    26

    А ето я подарената купа. Боби Михайлов казал на Домуса да даде купата на жълтите, че много се обезмислял шампионата и турнира за купата. Лудогорец с 6 първи места и няколко купи им дойде в повече. Ботевисти с които съм говорил също си признават, че Лудогорец подариха купата на Ботев.

    • Да Вашата легенда се снима с подарената купа….Честито!Завистлив мангал! КОДЕ ви е шампионската купа, взехте ли си я от Кюстендил?

Коментарите са затворени