В няколко последователни дни страницата на “Марица” във фейсбук публикува интересни снимки от участието си в “А” група, последно за сега, както и от други сезони през 90-те. Снимките са от стари вестници и са дигитализирани от любители на ретро снимките от “Футболна България”. А колко футболни звезди изгряха в тези години от стадиона в “Кършияка”…

За мача на “Марица” с “Левски” в Пловдив, читател споделя: “Бях с баща ми на този мач, сигурно имаше 15000 на стадиона и около него, даже на жп линията имаше хора и то толкова много, че се наложи минаващ влак да спира, хора по оградите на стадиона, по дърветата, навсякъде …”

Марица има 31 участия в „Б“ група и 4 сезона в „А“ група, два полуфинала за националната купа през 1987 и 1997 година и два плейофа за влизане в групата на майсторите. След близо 10 годишно изгнание по долните футболни дивизии, през предстоящия сезон “Марица” отново ще се състезава в професионалния футбол.

Вероятно ще се върнете към още спомени, изникнали в съзнанието ви, разглеждайки снимките:

1 КОМЕНТАР

  1. Бях на мача Марица-Левски през 1997-ма в Каршияка, който завърши 0:0.Преувеличават някои хора за 15 000 човека на стадиона, защото дори да са натъпкани хората (както и бяха) не бяха 15 000 а точно 9 000.Марица тогава беше много силен отбор.В баража, който загубиха от Раковски Русе за влизане в А група тогава, имаше 3 пловдивски отбора Ботев, Локомотив и Спартак и Пловдив изпусна чудесна възможност да има 4 пловдивски отбора по едно и също време в А група.

Коментарите са затворени