Не малко медии разпространиха новина, че в Кърджали се подготвя нов футболен проект. Според писанията крупен бизнесмен ще застане начело на обновения футболен отбор “Арда”. Очаквало се скоро в управлението на Арда да влязат Емил Кременлиев и Елин Топузаков. Героят от САЩ ’94, ще бъде спортен директор на тима, а Топузаков ще е новият старши треньор на клуба от Югоизточна Трета лига. В основата на цялата организация, според информациите, е лично кметът на града Хасан Азис, който е водил преговорите с новия финансов благодетел в Кърджали. А целта, според написаното, е първо място и влизане във Втора лига.

Пипалата на този проект стигнаха и до Пловдив, като PlovdivDerby.com има информация, че мним служител на проекта обещава, забележете, по 2000 лева заплата на пловдивски футболисти играли във Втора и Трета лига, за да преминат в “Арда” и да играят отново Трета лига. Това е огромна заплата за третия ни ешелон, че дори и за Втора лига, където такива заплати са изключителна рядкост. Всичко около проекта обаче е доста странно. Всичко написано из медиите е само пожелателно и към този момент на практика подобен проект не съществува. В статиите, които доста си приличат, се използва само бъдеще време и няма никаква конкретика. Проверка сред най-запалените футболни фенове в Кърджали показа, че те не са чували за подобно нещо. Единственото почти сигурно нещо е, че отборът на “Арда” ще играе отново на стадиона в Кърджали, който доста години наред се ремонтираше и най-сетне е почти готов. През миналия шампионат “Арда” домакинстваше в село Перперк и едва се спаси от изпадане, завършвайки на 16-то място в Трета лига с актив от 36 точки. Предишните няколко сезона отборът играеше в селските групи. Към момента стадиона изглежда почти готов, макар че не става ясно дали има разрешение за ползване. Припомняме, че преди години, от правителството на Турция бе обещано финансиране за ремонт на стадиона в размер на 2 милиона евро. След като ръководството на спортния клуб „Арда” бе сменено, средства така и не бяха преведени и ремонта се забави.

Дали ще има излъгани, поблазнени от огромната заплата, колко ще са те и дали информациите са поне отчасти верни предстои да разберем.

1 КОМЕНТАР

  1. На този стадион гледах един от загубените финали за купата, тогава на съветската армия. Пашата изпусна дузпа, а след това говедата ни биха с гол на Сираков пак от дузпа. Боже спомени ………..

Коментарите са затворени