Селекцията на Ботев Пловдив е към своя край. Канарчетата бяха доста активни през последните няколко дни, а добрата новина пред старши-треньорът Николай Киров е, че жълто-черните свършиха почти цялата си работа по селектирането на тима още преди той да е заминал на подготвителен лагер. Това е изключително важно за всеки треньор, но в България сме свикнали играчи да се мъкнат на проби по време на контроли и сериозна физическа подготовка. Това в Ботев явно тази година няма да се случи и това е още един сегмент, за който спортно-техническото ръководство на носителя на Купата на България трябва да бъде похвален.

Ботев привлече до този момент четирима нови футболисти. Пламен Димов (броим го за такъв, защото той така и не изигра нито един мач за Ботев през пролетта), Даниел Кайзер, Алваро Юлияно и Тони Тасев. На 99% играчи на Ботев са и Йордан Минев и Станислав Костов. Първият със сигурност ще подпише договор утре с канарчетата, а от втория се очаква окончателното му решение. Така бройката на привлечените играчи от Николай Киров ще набъбне на 6. Това си е половин отбор и Белия ще има доста работа, докато впише новите в отбора.

Ботев свърши още добра работа – в преговорите си за преподписване на нови договори. Виктор Генев подписа за още 1 година. Кристиян Димитров за още 2, а днес стана ясно, че и Крис Добрев ще остане в Ботев през следващите 3 години. Планът тук все още не е изпълнен на 100%, тъй като е явно, че Радо Терзиев има някакви колебания, дали да парафира нов контракт с жълто-черните. По наша информация, която сме публикували още преди месеци, интерес към бранителят проявява Лудогорец. Явно това продължава да е така. Дали Терзиев ще избере да играе футбол в Първа лига с Ботев или ще рискува да последва съдбата на Чунчуков и Жоао Пауло предстои да разберем. Играчът обаче ще трябва да даде своя отговор много скоро, тъй като мачовете от първия предварителен кръг на Лига Европа тропат на вратата. Ако Терзиев не остане вероятно в Ботев ще привлекат Венци Василев от Берое, а мжое би Белия има някой друг на ум.

Какво не успя да задържи Ботев? От Пловдив си тръгна вратарят Георги Георгиев. Обиден, че ще остане резерва на Чворович, футболистът избяга от хотела на Ботев в деня преди финала срещу Лудогорец. Постъпка, която няма как да бъде толерирана и неговият договор бе разтрогнат. Антонио Вутов пък избра Левски. Това сигурно е първият и ще е единственият футболист, който преминава от Ботев при сините, а болшинството от бултрасите му пожелават успех. Антонио спечели феновете на канарчетата на своя страна. Със себераздаване, с голове и с много внимателното говорене пред камерите. Той нито за миг през месеците, в които бе в клуба не си позволи да залита към сините, въпреки че многократно бе побутван от журналисти в тази посока. Това се оцени от феновете на Ботев и Вутов може да стане единственият играч, който след време да получи аплодисменти от фенове на канарчетата, дори ако е на терена с фланелката на тима от Герена. Ще видим… Факт е, че момчето остави положителна следа в жълто-черния клуб.

Тодор Неделев е другата въпросителна пред Ботев, заедно с Радо Терзиев. Неделев иска да остане, а ръководството на канарчетата ще се опита да изпълни желанието му. Предстоят преговори с Майнц. Ако Тодор си тръгне Николай Киров ще направи още един входящ трансфер. Играчът е избран, но се чака развитието по казуса с юношата на канарчетата.

Николай Киров ще решава, какво ще прави и с Емил Камберов, Георги Купенов и Исмет Рамадан, които се върнаха от отборите, в които бяха преотстъпени. Бъдещето си очакват да разберат и Радослав Апостолов, Борис Тютюков, Иван Кирев, Милко Георгиев и Атанас Пашалиев. Марица проявява интерес към Атанас Ташолов и Петър Чалъков и двамата е много вероятно да бъдат преотстъпени на кършакалии. Предполага се, че голяма част от гореспоменатите ще продължат да бъдат част от Ботев Пловдив и интегрирането на юноши в тима, което върви откакто Белия застана начело на отбора.

Таблицата с входящи и изходящи трансфери можете да следите ТУК>>> Тя се актуализира ежедневно>>>

6 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    15

    Много точен анализ за Радо Терзиев, ама и на Палийски му се свиди някаква си хилядарка в евро.

    • 22
      2

      Ей тъпунгер,на кой му се свиди не е твоя работа.С тази селекцията хилядарките станаха доста.Като се има в предвид,че стадиона ни е приоритет дори малко в повече ми идва.Дано са си направили разчетите.
      Само Ботев!

      • 6
        4

        Мога да ти отговоря по същия начин, но няма. Ти печелиш умнико.

  2. 6
    25

    Ами кой ще вкарва голове. Ако чакаме на Виана ще станем за смях. А ако чакаме Костов ще да е дълго чакане

Коментарите са затворени