Докато в България бяха похарчени половин милиард лева за стадиони в села с 3 баби и двама дядовци, а “Васил Левски” е остаряла бетонна джунгла, далеч по-малката Македония построи красавеца Филип ІІ Арена, на който тази година ще се играе мега сблъсъка Реал – Манчестър Юнайтед. Двубоят за Суперкупата на Европа ще бъде на 8 август в Скопие.
Информацията бе съобщена официално на сайта на Европейската футболна федерация (UEFA).

Стадионът в Скопие беше модернизиран и вече е с капацитет 33 460 места. След ремонта той беше открит на 12 август 2009 г. с приятелска среща, в която македонците загубиха с 2:3 от Испания.

Все още Европейската футболна централа не е определила цените на билетите за предстоящия мач. Суперкупата за 2016 г. се игра в норвежкия град Трондхайм. Тогава билетите бяха разделени в три ценови категории – 50, 90 и 150 евро.

УЕФА официално обяви градовете и стадионите, измежду които ще избере домакините на финалните мачове в Шампионската лига и Лига Европа през 2019 година. Новият дом на Атлетико Мадрид “Wanda Metropolitano” и Олимпийския стадион в Баку кандидатстват за финала в Шампионската лига, а претендентите да приемат решителния сблъсък за трофея в Лига Европа са “Рамон Санчес Писхуан” в Севиля, “Водафон Арена” в Истанбул и отново Олимпийския стадион в Баку.
Мачът за Суперкупата на Европа ще се проведе в един от следните градове: Тирана, Тулуза, Хайфа, Астана, Белфаст, Гданск или Истанбул.

Припомняме, че през 2018 година финалът на Шампионската лига ще се състои в Киев, а този на Лига Европа – в Лион.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Стадионите по малките населени места се строят основно с пари по програми на Европейския съюз. Преди да ревете от държавата, че не влага милиони в стадиони погледнете средната посещаемост на мачовете в Първа лига. Огромната част от отборите в професионалния футбол се издържат с пари на държавата (или чрез общините или служено намерени спонсори, които се навиват да спонсорират, защото държавата им обещава печелене на обществени поръчка. Без държавата в момента в България едва ли ще има професионален футбол.

  2. 1
    2

    В България ГЕРБ дава за издръжка на ТАЛИБАНИТЕ по бежанските лагери повече от 20мил годишно.
    Талибаните изядоха и израха пари с които можеше да се построи Колежа само за една година.
    И продължават да ядът,серът и мързелуват в бежанските лагери.

  3. 17

    Да ви припомня ли,че Стоичков доведе Испански инвеститори да направят на мястото на стадион Пловдив 200 милиона Стадион ,тенис кортове,хотелси комплекс и тренировъчни игрища.Искаха да ги ползват 50 години после остават за Държавата,Отказаха ги бързо поискали са вероятно пари на ръка…Шопите не искат Пловдив да има стадион по-голям от националния

Коментарите са затворени