Home Без категория Чико с любопитна партия шах навръх рождения си ден, Тотев гледа (СНИМКИ)

    Чико с любопитна партия шах навръх рождения си ден, Тотев гледа (СНИМКИ)

    872
    3

    Интересна шахматна партия между легендата на ПФК Ботев Пловдив Динко Дерменджиев –Чико и пловдивската надежда Виктория Радева се провежда в момента на едно от емблематичните за любителите на древната игра места в града – Цар Симеоновата градина. Освен любопитни хора и десетки журналисти,публика на шахматния бе и самият кмет инж. Иван Тотев.

    Символичен първи ход на демонстративната партията направи зам.-кметът Георги Титюков малко след сирените за почит към Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Шахматната партия между Чико, който днес ще отбележи своя 76-и рожден ден и 16-годишната ученичка от Националната търговска гимназия „Васил Левски” ще протече в две полувремена по 20 мин. с разменени цветове.

    Виктория Радева е състезателка на ШК Локомотив Пловдив. Неин треньор е дългогогодишният национален състезател – гросмайстор Александър Делчев. Едва три годишна Виктория вече е пленена от магията на древната игра. Първите ходове на шахматната дъска научава от баща си Славей Радев.
    Преди месец Вики стана републиканска шампионка за момичета до 16 години на първенството, проведено в Пловдив. Титлата е осма поредна за талантливата шахматистка. Със спечеления златен медал Виктория придоби правото да участва на световното първенство в Уругвай. Миналата година състезателката на Локомотив Пловдив зае престижното 9-о място на шампионата на планетата,  проведен в Ханти-Мансийск (Русия), въпреки че основните й конкурентки бяха с година по-големи от нея.

    3 КОМЕНТАРИ

    1. 14
      3

      Пълен мангал си вземе се гръмни а не ми злобей по нашия отбор!!

      • 1
        10

        мангал е този,които те е родил,долна сган !!!!!!

    2. 5
      15

      Тотев да каже как ще ги краде тези 20мил дето ГЕРБ дава за Пловдив за Културна Столица на Европа !!!

      ГЕРБ да даде и 20мил за Стадиона,че ще има стригане на Тотев.
      Това ако са феновете на ЦСКА или Левски досега да са го надули кмета на града и вместо да ограби 20мил,ще им построи стадиона.
      Затова Левски и ЦСКА са градндове, а Ботев последен на село.
      БФС ви даде Купата и сега наведени и тихи, дане обидите ГЕРБ и БФС.

    Коментарите са затворени