ПФК „БОТЕВ“ желае да вземе отношение относно думите на административния директор на „ЦСКА-София“ г-н Милко Георгиев, изречени пред представители на медиите след двубоя на “червения” отбор срещу „Левски“. Думи, в които бе засегнат и най-старият футболен клуб в България.

В годините “БОТЕВ” е демонстрирал толерантно отношение и уважение към всички клубове, в това число и ЦСКА. Считаме за белег на висока култура и отговорност публични изявления по даден казус да се правят след детайлно запознаване с фактите по него.

В случая от думите на г-н Георгиев прозира абсолютно липса на информираност, поради което се обръщаме към него с молба да не въвлича името на „БОТЕВ“ в несъстоятелни и неприемливи спекулативни изказвания.

През лятото на 2010 г. „БОТЕВ“ започна участието си в Югоизточната “В” група, след като “Металик” (Сопот) се вля с прекратяване в “БОТЕВ”, а “БОТЕВ” запази своята автентичност. Свидната нам история и верните привърженици останаха в активите на Клуба, където вярваме, че ще бъдат завинаги.

Въпросната 2010-та е една от най-скъпите години в 105-годишната ни история, защото с безкористните и задружни усилия на много ботевисти, „БОТЕВ“ успя да оцелее в един от най-трудните моменти на своето съществуване. Това вля много енергия в „жълто-черното“ семейство и сплоти редиците ни.

Поради всичко това, е особено неприятно да слушаме подобни спекулативни и издаващи ниско ниво на информираност изявления, когато същите идват от представители на клубове, имащи претенциите да бъдат знаменосци на българския футбол.

ПФК “БОТЕВ”

28 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    3

    Това папагалите са нагли копелета! Всички! Отборчето им е учредено на 14.02.2011 год. В него, като учредител не фигурира ПФК Ботев. Ако някой се съмнява, да влезе в Търговския регистър и ще се увери. А отборът на Христолов и досега се води в регистъра като дружество, обявено в ликвидация. Тези измишльотини, дето си ги измислят от ръководството на Ботевъ не вървят! Не е вярно и твърдението, че отбора на Христолов е създаден през 1912 год. Най-старият отбор в България е Черно море! Питам се обаче защо уважаевата редакция не надникне в Търговския регистър и да изясни случая? Какво като са ботевисти. Истината е най-важна!

    • 2
      1

      “Уважаевата”/каква неграмотност/редакция трябва да въведе РЕГИСТРАЦИЯ!Тогава всички “историчари”и агитатори няма да пишат с 342 “псевдонима” и всяко мнение ще “тежи”!!!

  2. Вонящи червени комунистически прасета,
    Отворете сайта на УЕФА – http://www.uefa.com
    Отворете секцията за България – http://www.uefa.com/memberassociations/association=bul/domesticleague/index.html
    Отворете секцията за Левски и историята на клуба –
    http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50044/profile/history/index.html
    Отворете секцията за Ботев и историята на клуба – http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=57466/profile/history/index.html
    А сега отворете секцията за хибрида цесека минус София –
    http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=2608297/profile/index.html
    История виждате ли?
    Мачове в Европа виждате ли?
    Емблема виждате ли?
    Ах, колко жалко е да си припознаваща болшевишка ловешка проститутка!

    • От този линк се вижда много добре, че ЦСКА е онодил с 3:0 гУвяждата измет и миналата година!

  3. 9
    1

    Чорбарите искат да окалят и други отбори покрай тях. “Ботев” направи това, което правят десетки отбори по света. Закри старото дружество и започна от долните дивизии. Така направи например “Парма” в Италия. За да не играят по селата, а в висшия аматьорски ешалон те закупиха лиценза на “Металик”. Всъщност понятие “закупуване на лиценз” няма и вляха “Металик” в новото дружество. Но “Металик” престана да съществува! “Ботев” извървя честно пътя си през “В” и “Б” група. Какво направи ЦСКА? Първо се включи незаконно във “В” група без да “купи” чужд лиценз, а БФС по чудодеен начин им даде право да го направят. Дълговете обаче останаха. После направиха, чрез Гриша Ганчев, само незаконни стъпки подкрепяни от БФС и държавата. БФС измислиха някакъв чудодеен формат Първа лига, в която “поканиха” измислени отбори без никакъв критерий. Заради ЦСКА. Отбор от 4 дивизия получи покана! Новото дружество смени седалището си, без Етрополе и Ловеч да са от Софийска област! Получиха базите на ЦСКА АД без никакво право, без търг (което е изискването по закон), без задълженията да са платени или разсрочени. Новото дружество използва емблемата без да е неин собственик. Ганчев плати на агитката, която месец преди това излезе с 10 декларации, че няма да подкрепят подобен хибрид, за да подкрепят този фалшив и далавераджийски проект. Едновременно с това кал и мръсотия се изливат върху ЦСКА 1948, които искат да извървят пътя си както “Ботев” или “Парма”.

  4. 13
    1

    За Н-ти път искам да напиша пак фактите за неразбралите ПРОСТИ и ТЪПИ ПРАСЕТА.2010-та година Металик Сопот се ВЛИВА в Ботев Пловдив, т.е. Ботев Пловдив купувам за 50 000 лв лиценза за правото да играе във В група и отбора на Металик Сопот престава да съществува.Второ това нямаше, как да стане ако ОТБОРА НЕ БЕ ОТ СЪЩАТА ОБЛАСТ.Според БФС правилника бе променен след случая Велбъжд-Локо, когато се обединиха отбори от различни области.Дефакто 2010-та година спря да съществува АД-то, като търговско дружество, което е на селския както и емблемата на клуба, която също принадлежи на АД-то, затова и Ботев Пловдив играе с нова емблема.Според юридическите документи Димитър Христолов е забравил да закрие дружеството, което е съществува преди да си направи АД-то . т.е. отбора никога не е бил закриван а просто преобразуван.Въпреки това Ботев Пловдив за разлика от ЦСКА, ЧЕСТНО СИ ИЗВЪРВЯ ПЪТЯ ОТ В до А група.Сега да погледнем, какво направи ЦСКА.ЦСКА се вля в Литекс и Чавдар Етрополе ( И ДВАТА ОТБОРА НЕ СА ОТ СОФИЯ ОБЛАСТ).Новият отбор се преименува на ЦСКА-София, за да може да отпаднат задълженията на старото ПФК ЦСКА АД, тоест да не се плащат задълженията на старият клуб.Емблемата, която ползват в момента отбора на ЦСКА-София, също принадлежи на старото дружество ПФК ЦСКА АД и я ползват незаконно.Според правилниците на УЕФА, новосъздадените отбори нямат право да играят 3 години в евротурнирите от датата си на създаване.Ако ЦСКА–София притежаваха емблемата на ПФК ЦСКА АД поне, тогава може и да са правоприемник на оригиналният ЦСКА, но тогава трябваше да плащат и дълговете а те не го направиха.При ЦСКА всичко бе закрито и направено на ново с цел да не се плащат дълговете.Е такива ТАРИКАТСКИ НОМЕРА В ЕВРОПА НЕ МИНАВАТ.Поне да бяхте почнали честно от В група с лиценза на друг отбор, ама вие нали сте “тарикати” направо от А ейй сега правете участие в Първа лига на олимпийският принцип, като сте много отворени.И да обжалват няма да им помогне , това е УЕФА там номерата няма да им минат.

    • ПФК ЦСКА АД фалира и няма абсолютно нищо общо с обединения клуб Чавдар – Литекс.

  5. 26
    3

    О, кюстендилци мангали прости, обречени сте в Пловдив да сте гости! Циганета къде е купата на България

  6. 39
    2

    Защо миризливите свине се занимават с Ботев, а не гледат собствената си разкована оранжева кочина? Какво го брига Морко с чий лиценз бил играл Ботев преди 10 години? A propos, по онова време прехвърлянето на лицензи между футболниоте клубове беше разрешено и Ботев далеч не е единственият прецедент. По-късно тая практика беше забранена. В случая с ГМО-то обаче имаме ФК Литекс, наказан да играе сезон 2016/2017 в Б група, който се обединява с Чавдар Етрополе от В група, премества се в София, променя името си на цесека минус София и неизвестно по какви точно критерии получава място в А група, както и базите, ползвани от обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД. Противно на всякакви законови разпоредби хибридът ползва и емблемата на ЦСКА, която е запорирана в НАП. И след всичко това наглите болшевишки прасета квичат, че били прецакани. Няма по-голяма от свинската комунистическа наглост!

  7. 48
    5

    УЕФА казва този Ботев е истинският Ботев, а това ЦСКА е Литекс, обаче чорбарите и буферите се мислят за по-компетентни…

  8. 25
    6

    Ботев взе ПРАВОТО НА УЧАСТИЕ на Металик Сопот за В група! Никой никъде не се е вливал,вие малоумни ли сте..?!?!

  9. 5
    44

    “Ботев” запазил своята атентичност, като взел лизенза на Сопот. Ами нали и ЦСКА София взе лиценза на Литекс (който също е с “прекратяване”. Сега Литекс играе с чужд лиценз), бе майни. Значи вие запазвате своята “идентичност”, а на други вие и журналките отричат правото на оцеляване. Никой не ще да ви обижда, само се посочва, че има двоен стандарт за запазване на спортната история. И да не забравя, много поздрави на Митю Селския, който държи правата на “истинския” Ботев ПД. И не бъдете толкова деликатни и срамежливи . Там Берое , Нефтата

    • 25
      1

      И каква е връзката между ФАЛИРАЛИЯТ “цска”и Литекс -влял се в Чавдар Етрополе със ликвидация,и в последствие преименуваният Чавдар на ЦСКА”-“София?

    • 38
      3

      Локомотивец съм ,но в известна степен жълтите са прави ,колкото и да е невероятно.Все пак започнаха от В група , а ГМО -то ,което се представя за ЦСКА се шибна направо в А.Освен това феновете са зад единия клуб на жълтите ,докато има ЦСКА – 1948 ,който и играе в А окръжна.Жълтите втори играещ отбор просто нямат.

    • 14

      Прасе неграмотно смрадливо болшевишко, никакъв лиценз не сте взели. Тая врътка с лицензите я забраниха още преди години.

    • 11

      Всъщност, ако си наистина ЦСКА, а не миризлив буфер целящ единствено да се заяжда на дребно поради своята неграмотност, ще ти отговоря ето така и ти, ако си истинско прасе, това го знаеш- първата измама и подмяна в българският фубол е извършена от ЦСКА, за да влезе незаконно в А група, след като не е могло да го направи с игра- изважда се класиралият се вече Ботев Пловдив и на негово място се намества ЦСКА, който е 6 в Софийската дивизия и не не класира за А група! Така че този със сините кромбули може само да ни върти свирки на жъчтите буздугани! А УЕФА най- добре дава отговор на всичките ви буферски, свински и говежди простотии- Ботев Пловдив – четвъртфиналист през 1963, рекодна победа 8:0, рекордна загуба 1:5 и т.н и т.н. изписана цялата история на клуба под клубната емблема!

    • Аз лично те разбирам и съм съгласен, че има двоен стандарт и не намерих нищо обидно в думите на вашия човек, понеже го слушах, но много се изкривяват нещата по медиите за да има сензация, нещо като думите на Путин за македонската земя, в които со няма нишо обидно, просто проамериканските мадии направиха измислен скандал и го раздухаха само както те си знаят. Въпреки всичко вашия човек не беше съвсем прав защото има разлика между двата случая. Друг е въпроса, че за мвн също няма проблем това, което стана в ЦСКА, понеже отбора е там където са феновете, трофеите и публиката, лошото, е че при вас се разделиха и то не заради друго, а заради пари, ако Гришата им даде по 20 бона на 6-7 човека и веднага ще забравят за уж автентичното ЦСКА. Осен това, с глупости тези приказки за автентични отбори, понеже в началото.на деветдесетте всички отбори станаха търговкси дружества, е значи ли това, че Агубиха автентичността си и датират от около 25-6 години? Стига с тези глупостии моля Ви се.

  10. 7
    42

    Били минали почтено пътя до А група , като започнали от В група. Щеше да е почтено, ако започнахте А окръжна. Нали помните как Перуката за да угоди на Цветан Василев ви издейства игра в лига Европа неправомерно. Хайде по-полека в спомените. Има и по-паметливи от вас.

  11. 38
    4

    Можеше просто да му се каже на този кавал, че взехме лиценза на Сопот за В група и използвахме най-старото дружество от 1992-3 г., което селския беше забравил да закрие, за какви вливания, какви сливания става дума, на мен не ми е ясно.

    • 10

      Той не забрави, а не му се даваха 150 000 лв. дългове.

  12. 5
    47

    Пак глупости на онези самозванци от жълтата управа!?Оригиналния ботиф е собственост на необикновенния ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ,всичко останало е Металик(Коматево).

    • 27
      2

      да го духаш на Селския, и без това е от вашите!

    • 21

      Ега си тъпуците сте,ти и оня дразнител.Еми казват ви го хората-НИСКО НИВО НА ИНФОРМИРАНОСТ!С две думи-тъпуци!За тия твои твърдения са нужни документи,не празни приказки,така както има документи в които пише черно на бяло как Велбъжд стана локо, и как истинският Локо е ОТПИСАН.Искаш ли да ги прочетеш?Капиш?

    • 32
      3

      МОЖЕ И НЯКОГА ДА УМРЕМ, МАНГО ЛАЙНУТСКИ. Не вярвам в това…. Но за вас от кюстендилсколайнутскомангалски произход животът и ПРЕЗРЕНИЕТО ще бъдат ВЕЧНИ . Където и да играете ще ви посрещат мощно с ЦИГАНИ………

  13. 5
    51

    ДА, ВРЕМЕ БЕШЕ ДА СИ ПРИЗНАЕМ, ЧЕ СМЕ МЕТАЛИК СОПОТ. НЯМА НИЩО СРАМНО. ТРЯБВА ДА СИ ЗНАЕМ ИСТОРИЯТА И ЧЕ АКО НЕ БЕШЕ МЕТАЛИК, СЕГА ТОЗИ БОТЕВ НЯМАШЕ ДА ГО ИМА, ЗАЩОТО БЕШЕ ФАЛИРАН ОТ ДИМИТЪР ХРИСТОЛОВ.

    • 22
      2

      Ега си тъпуците сте,ти и оня дразнител.Еми казват ви го хората-НИСКО НИВО НА ИНФОРМИРАНОСТ!С две думи-тъпуци!За тия твои твърдения са нужни документи,не празни приказки,така както има документи в които пише черно на бяло как Велбъжд стана локо, и как истинският Локо е ОТПИСАН.Искаш ли да ги прочетеш?Капиш?

Коментарите са затворени