Шампионатите в четирите “Б” областни групи са към своя край. В някои от тях остава да се изиграят отложени мачове и последните кръгове, но отборите, които ще добият право на явяване на бараж за влизане в “А” областна група са ясни. Изключение прави “Б” ОФГ – запад.

“Б” ОБЛАСТНА ГРУПА – СЕВЕР: 

В групата предстои да се изиграе последния кръг, както и няколко отложени мача, но първенецът тук е ясен – ФК “Дълго поле”. Тимът има 57 точки и мач по-малко, а втори и трети са “Чернозем” и “Войнягово” са съответно с 49 и 45. Така въпреки оставащите мачове тук нещата са ясни.

“Б” ОБЛАСТНА ГРУПА – ЮГ:

В групата шампионатът завърши, като предстои да се изиграят няколко отложени мача, но те не засягат челните места. Първенецът тук е ФК “Гоце Делчев” (Горни Воден), който след оспорвана борба с “Шипка” (Асеновград) надделя с точка преднина. Двата тима имат съответно 54 и 53 точки. Трети с 43 точки е “Тракия” (Нови Извор).

“Б” ОБЛАСТНА ГРУПА – ИЗТОК:

В групата шампионатът завърши, като предстои да се изиграят няколко отложени мача, но те не засягат челните места. Първенецът тук е “Вихър” (Войводиново) с 53 точки. Втори и трети са “Садово” и “Марица” (Ясно поле) с 49 и 47 точки.

“Б” ОБЛАСТНА ГРУПА – ЗАПАД:

В групата шампионатът завърши, като предстои да се изиграе отложения мач между първия и втория в класирането. Мачът ще реши кой от тези два тима ще играе бараж за влизане в “А” ОФГ. Интересното тук е, че и двата отбора нямат допусната загуба до момента. Преди решаващия мач лидер е “Марица” (Цалапица) с 59 точки, а втори е вторият тим на “Марица” (Пловдив) с 57. Важният мач е в неделя на стадиона в село Цалапица. При победа или равенство домакините ще спечелят групата и съответно място на баражите. При победа на гостите то те ще бъдат победители в групата. Трети в класирането е “Лидер” (Ягодово) с 41 точки. Иначе доста от тимовете тук също имат да играят отложени мачове.

Така за овакантените места на изпадналите от “А” ОФГ тимове на “Сокол” (Долни Воден) и “Марица” (Милево) ще се борят ФК “Дълго поле”,  ФК “Гоце Делчев” (Горни Воден), “Вихър” (Войводиново) и “Марица” (Цалапица) или “Марица”-2 (Пловдив). Очаква се съвсем скоро ЗС на БФС – Пловдив да определи програмата за баражите, както и да бъде изтеглен жребият за тях. Мачовете се играят на неутрален терен. При евентуално “освобождаване” на още едно място в “А” ОФГ (влизане във Трета лига или отказ на отбор от участие) ще бъде насрочен допълнителен бараж между загубилите. В “А” ОФГ лидер кръг преди края е “Спортист” (Голям Чардак) с 63 точки. Тимът обаче няма право да играе в по-горна група, тъй като не отговаря на условията за това. Така вторият “Сокол” (Марково), който към момента е с 62 ще може да претендира за място на баражите за влизане във Трета лига дори и да завърши втори, а при евентуално изкачване на тима той ще освободи още едно място в “А” ОФГ.

класиране: ЗС на БФС