Локомотив Пловдив се върна в играта за Европа със сладка победа над Левски София на Лаута с 2:1.

Легендата на домакините Мартин Камбуров бе точен в 32-ата минута, когато се възползва от отлична контраатака на пловдивчани. Попадението му е рекордно 15-о във вратата на “сините”, а също така 186-о в родния елит, като с него изпревари иконата на “смърфовете” – Христо Бонев. Сега пред Мартин остават само три футболисти, които са с повече попадения от него. И ако първенецът – легендата на Берое и ЦСКА Петър Жеков, е недостижим на върха със своите 253 гола, то дистанцията до втория Наско Сираков (196) и третия Динко Дерменджиев (194) е изключително малко. Интересното е, че това е трети гол на ветерена през този сезон във вратата на “сините”, като предните два пъти се разписа от бялата точка.
Страхотен гол на Мехди Бурабия от фаул възстанови равенството в 57-ата минута. В 64-ата минута Йевтовски, който влезе резерва, даде нов аванс на домакините.

Още в първата минута Илко Пиргов направи страхотно спасяване. Вратарят първо изби силен удар на Нар, но при добавката Божидар Краев стреля от няколко метра към вратата, Пиргов обаче с котешки рефлекс спаси.

В 20-ата минута отлична контраатака на “смърфовете” завърши със спасяване на Ники Кръстев. Стражът спаси удар на Камбуров, който получи малко дълго топката от Кики. Последва още един пропуск с глава на Камбуров.

Гостите имаха инициативата, но домакините действаха на контраатаки, като в 32-ата минута поведоха. Това се случи след отлична контраатака, която стартира след корнер на столичани. Играчите на Левски тръгнаха да правят заучено положение, но Сукуна се спъна, а след това Крумов с хубаво 40-метрово подаване намери Кики, който изведе Бакалов зад защитата. Последният напредна и центрира, а връхлитащият Камуров матира Кръстев, докато цялата защита на 26-кратните шампиони бе разпиляна.

В 56’Мехди Бурабия изравни резултата по невероятен начин. Мароканецът с френски паспорт стреля от пряк свободен удар пред границата на наказателното поле и мушна топката неспасяемо в мрежата за 1:1. В 64′ зрителите на Лаута видяха нов страхотен гол в този мач! След корнер Давид Яблонски изчисти слабо и точно на крака на Стефан Йевтоски. Македонецът с бомбен шут от границата на наказателното поле щеше да скъса мрежата за 2:1.

9 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    Излезнали ти Монтанския куро от гъзо. Мой още не. Хахаха

  2. 3
    7

    Крушара кога ще плаща? сига обещал премии.
    ми той заплати не платил – премии му в остата.
    бия си камшика след сезона и еб.л съм ви майката циганска.

    • 4
      1

      Един жълт педал какво може да измисли, кюнлийска работа//

  3. 14
    3

    Тотото вие с ВЕРЕЯ ГО ПРАЙТИ ЖЪЛТЪК;))НЕ ВИ ЧУВАМЕ ОТ ДОЛНАТА ЗЕМЯ ДЪННИ РИБИ…

  4. 15
    4

    Излезна ва кът си отвори жълтата устичка и излезна….ама другъде ти влезна ва ахмак неден да тейба.

  5. 11
    4

    Ава дека сте ва жълти братя….от ма остайхти сам ва да страдам ва ся жа са напия от мъка ба да вейба.

Коментарите са затворени