В мач от 26-ти кръг от първенствтото в “А” ОФГ – Пловдив, тимът на “Житница” победи гостуващия ФК “Кричим” и прибави ценни три точки към своя актив. Домакините вече имат 31 точки и могат да бъдат по-големи оптимисти относно оставането си в групата. Петър Кондурджийски наниза хеттрик за тима от Житница, а още един гол за победата добави Атанас Михайлов. На полувремето резултатът беше 1:0 и развръзката остана за вторите 45  минути. Домакините удвоиха в 50-та минута, а десет по-късно гостите от Кричим намалиха. Все пак с два гола между 70-та и 75-та минута възпитаниците на Венцислав Павлов взеха своето и се поздавиха с успеха.

В следващия междинен кръг, в сряда, “Житница” гостува на “Марица” (Маноле), а “Кричим” приема “Момино”.

В друг мач от 26-ти кръг игран също днес “Марица” (Милево) победи с минималното 1:0 гостуващия “Калояново”. Така жадуваните от домакините три точки не дойдоха леко, а въпреки победата тимът на Милево остава под чертата с 27 точки. До края на първенството остават едва 4 кръга, в които отбора трябва да запише само победи, за да успее да запази мястото си в “А” ОФГ.

В следващия междинен кръг, в сряда, “Марица” (Милево) гостува на негостоприемния терен в Раковски, на “Секирово”. “Калояново” посрещат устремения към Трета лига “Сокол” (Марково).