Много пъти сме си говорили, как феновете на един отбор са неговия дванайсти играч. На практика Ботев Пловдив днес спечели първото от двете си домакинства на Верея в полуфиналния сблъсък между двата отбора. Вчера на стадиона в Стара Загора имаше само една публика срещу фирмения отбор на Трейс – тази на Ботев. Над 1500 жълто-черни запалянковци бяха заели почти всички места на Източната и Западната трибуни на стадиона. Точно тези над 1500 пловдивски запалянковци спечелиха мача за жълто-черните. Те дадоха криле на футболистите на Ботев, стреснаха съдиите, стъписаха играчите на Верея…

Сигурно някои ще укорят онази част от феновете, които изпяха песен – предупреждение, че ще нахлуят на терена и след няколко минути бутнаха оградата на трибуната. Важното в случая обаче е, че с това си действие феновете показаха на съдията, че не може да се подиграва с отбора на жълто-черните, а той беше започнал да прави точно това. Другото важно е, че тарторите на агитката успяха да спрат ултрасите да стъпят на терена, което означава, че за Ботев наказание не би трябвало да последва.

Дали съдията имаше едно на ум, когато Косоко бе задържан в наказателното поле на Верея в последната минута от продължение – само той си знае. Дузпа имаше, но колко ли съдии ще посмеят да я свирят в последните секунди на срещата. Вероятно, Волен не искаше да изпита, колко могат да издържат нервите на бултрасите и реши да надуе свирката. Така че днес Ботев наистина имаше 12-и играч. А този филм е именно за този играч – публиката на канарчетата.

Мощно песни, факли и дим…