Ботев Пловдив е на полуфинал! Трудна, но заслужена победа  с 0:1 успяха да постигнат “жълто-черните” и успяха да се класират напред в турнира за Купата на България.

Срещата в Благоевград започна равностойно, като единственото по-интересно в началните минути бе принудителната смяна на един от основните играчи на Пирин – Орлин Старокин. Все пак в 27-та минута след триходова комбинация „жълто-черните” успяха да окрият резултата. Бризола центрира към Косоко, който от своята страна свали на капитана Балтанов и той не сбърка – 0:1.

До края на първата част не се стигна, нито до отговор на домакините, нито до по-сериозно положение в полза на „канарчетата”.

Веднага след подновяването на играта през второто полувреме битката се пренесе на трибуните. Първо бултрасите „запалиха” гостуващия сектор с уникално пиро и прекъснаха двубоя за 2 минути, а малко по-късно феновете на Пирин се опитаха да отвърнат с димки и също накараха Николай Йорданов да отложи изпълнението на фаул  за минута.

В 56-ата минута пък целият стадион бе на крака, след като в игра се появи любимецът и на местните фенове, и на бултрасите Иван Цветков. В 69-ата минута Бризола получи топката по лявото крило, освободи се технично от двама футболисти в зелено и напредна към наказателното поле на “орлета” и стреля силно от около 25 метра, но Макенджиев се намеси добре и изчисти в ъглов.

До края на срещата Крум Стоянов можеше да сложи точка на спора, но опропасти перфектно подаване на Тодор Неделев, стреляйки в аут от непосредствена близост.

Все пак Ботев успя да устиска преднината си и се класира на полуфинал.

 

Очаквайте ВИДЕО от празненствата от стадион “Христо Ботев” в Благоевград!

31 КОМЕНТАРИ

  1. 10
    1

    “Слеското отборче” е създадено 1922 година, преди измислената ви 1926 (действителна 1936) и е дало на България много сериозни имена във футбола – Бербатов, Иван Цветков, Михтарски, дори любимецът ви Спас Делев, ама за простите цигани с пяна по устата е далеч по престижно да отнесеш няколко парцала от Лудогорец.

  2. 18
    3

    Боже каква мъка и злоба таи в измъчените Кюстендилски душици.Какво да се прави,комплексари.

  3. 1
    33

    Мачът бе купен от жълтите Утре ЛОКОТО ще разбие на пух и прах Лудогорец и ще вземе купата

      • 3
        22

        На майка ви пОтката реплики коматевски !

    • Леле, вчера се смеехте, че сме нямали пари да си ремонтираме автобуса, а днес мачове купуваме… това да си буфер е диагноза

  4. 31

    Вече стана ясно как се издържа АФД-то – с черно ТОТО. Целия мач нямаше нито едно голово положение….

  5. 33
    1

    Преди малко пратих СМС на Едо правят каквото правят, утре трябва да паднем от Лудогорец, ако ще десет автогола да си вкараме, но да не дава Аллах да се срещнем с Ботев, щото ще ни скъсат задниците…

    • Нямаш проблеми, шефе! Пускам Роберт титуляр и работата е готова. Освен това скривам бурканите с лютеницата.

  6. 32
    4

    Само Локо Пловдив, Аллах и Политическа Партия ДОСТ!

    • По-полека малко. Някои сме от ДПС. Само Локо!

  7. 27
    3

    КОга ще ни платят трите заплати?

  8. 31
    3

    Утре ще шибам столюпиновски циганчета !

  9. 32
    4

    Браво, момчета! Големи сте!
    Циганета – така се прави! Утре рязаните ви събратя ще ви порят аналите!

  10. 53
    4

    А на тия дето щяха да пият Пиринско,наздраве с Каменица…

  11. 23
    4

    НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛИХ БЛАГОДАРЯ ТИ БОТЕВ ЛИЛЧО ГОЛЯМ СИ БЛАГОДАРНОСТИ И ЗА ТЕБ

  12. 41
    4

    Ботев е велик отбор! А на Вълчо много поздрави от принц Чарлз

Коментарите са затворени