„Страната ни и днес се нуждае от болезнени реформи и няма кой друг да ги направи, освен Реформаторския блок. У нас все още се харчат страшно много публични средства, без нещата да се променят в положителна посока. Значи разходването на публичните финанси трябва да става по нов модел, при много строг контрол, какъвто министрите от блока се опитаха да въведат още в предишното правителство.” Това каза на среща със студентите от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт кандидатът за депутат от Реформаторския блок Пепа Деведжиева. Тя е под номер 5 в листата на Реформаторите.

„На нашите министри бяха дадени най-тежките сфери, в които действително трябва да се направят радикални промени. И понеже в Реформаторския блок са най-смелите хора, те започнаха да реформират секторите, за които отговарят, затова и са най-критикувани сега”, допълни Деведжиева. Според нея част от хората до такава степен са свикнали с досегашния си начин на живот, че трудно приемат промените, но друг път няма. „Няма да имаме нито добри доходи, нито добро здравеопазване или образование, ако тези сфери не се реформират. Дясната политика е в подкрепа на предприемачестото и свободната конкуренция, в които всички да имат равен старт”, категорична беше Деведжиева.

Тя добави, че без реформи страната ни няма как да влезе и в т. нар. чакалня на еврото – ERM 2, за което напоследък толкова много се говори. „Значи трябва да продължим да реформираме, иначе бизнесът няма да има достъп до по-евтини кредити и да стане по-конкурентоспособен. И когато това стане, бизнесът сам ще се погрижи за доходите на своите работници. Това е единственият реалистичен вариант – приказките, че държавата ще вдига заплатите, няма как да се приложат в частния сектор. Всеки предприемач е заинтересован от привличането на образовани и мотивирани хора. Затова ние, Реформаторите, носим тежкия кръст да работим за промените и да обединим всички десни хора.Само така ще си подредим държавата”, заключи Деведжиева.

Тя поздрави студентите от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт за добрия избор на учебно заведение и им пожела успех.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление