Кога пичовете от Диема, коментиращи мачовете, ще започнат да носят отговорност за думите си изречени в ефир? Този въпрос си задавам, след като реших да изгледам вчерашния мач на Ботев и днешния на Локомотив по телевизията. Често приятели са ми казвали, че същите коментатори преразказват новини в ефир от PlovdivDerby.com, като дори нерядко цитират и сайта. Това разбира се няма как да не ме ласкае. Новините от регионален сайт – в национален ефир, си е комплимент от всякъде.

Вчера обаче научих от коментатора на мача между ЦСКА и Ботев, че той бил дочул Апостол Апостолов да обяснява на свой събеседник, че Ботев може да отиде в А окръжна! Днес чух от коментатора на Пирин – Локо Пд, че Крушарски не бил платил 3 заплати, а Шоко го били изгонили от квартирата му. И това всичко в национален ефир пред десетки, а може би стотици хиляди зрители. Без доказателства, без източник, без звук, без картина, без доказателства, без нищо! Ей, така- “неофициално”! Хвърлено в телевизионния ефир, а пък после… За некоректността на въпросните коментатори говори и факта, че претърпялия преди седмици тежък инфаркт Христо Бонев – Зума реши да се включи в ефира на Дарик, за да опровергава твърденията им.

Мисля си, какво ли ще ни се случи на мен или на някой друг колега от Пловдив, ако решим да пишем подобни недоказани твърдения. Първо ще четем, как феновете ще ни колят, после вероятно ще четем в официалните сайтове на Локо или ботев, как медиите ни не струват и как ни осъждат морално, след това може да ни забранят да стъпваме и на стадионите. И сигурно с право, щом сме решили да хвърляме недоказани твърдения през медиите, в които работим.

Но за пичовете от Диема такава опасност няма!

Те си плащат, за да са там. И утре, същия този дето прати Ботев в А окръжна, защото го чул в разговор между двама души, ще дойде на Коматево и никой няма да му каже и копче, защото телевизията си е платила. И този днешния, който прати Шоко на улицата, защото го е прочел някъде (така и не каза къде), също ще се изпъчи на Лаута, защото телевизията, за която работи, си плаща. Хубаво, ама значи ли, че като си плащаш, можеш да се държиш като стажант-репортер в малотиражка?

Та, пичове, от Диема, кога ще започнете да носите отговорност за думите си? Кога ще почнете да проверявате информациите, които четете в ефир, преди да ги изречете? Защото, когато кажеш нещо, а след това предоставиш и доказателства за същото, ще звучиш сериозно, а няма да напомняш на онези динозаври от БНТ, дето всички им натискаме “Муте”-то.

3 КОМЕНТАРИ

  1. 18
    6

    Верно е че треньорите в школата не са вземали три месеца заплата а и четвърта тече

  2. 21
    7

    Човека ДЕБЕЛО подчерта че е непотвърдена информация!!!То и Пловдивските медии написаха същото.Иначе,докато не тръцнеш,не мирише!!

Коментарите са затворени