Победите срещу Черно море и Берое, подплатени с добра игра, доближиха ЦСКА-София само на 3 точки от Левски в навечерието на дербито между двата тима. Днес “червените” имат за задача да се справят и с непредвидимия тим на Ботев (Пловдив), който записа победа и загуба от началото на пролетния полусезон. “Канарчетата” са амбицирани да влязат в първата шестица и ще се постараят да отмъкнат нещо от “Българска армия”, но традицията не е на тяхна страна, защото отборът няма победа на този стадион вече повече от 31 години.

От обичайния титулярен състав на ЦСКА-София ще отсъства дефанзивният халф Петрус Бумал. Това по всяка вероятност ще отвори място сред стартовите 11 за Давид Симао. Португалецът ще си партнира със своя сънародник Рубен Пинто, а пред тях ще действа новата звезда на отбора Руи Педро, който вкара и трите гола за “червените” в двата мача през пролетта. Кирил Десподов е възстановен след алергия и може да измести от титулярите Густаво Кулма. На върха на атаката ще играе Фернандо Каранга, който се понрави с движението си срещу Берое в Стара Загора. Станислав Манолев попадна в групата за мача, но се очаква да остане на пейката.

Ботев е единственият отбор в елита, който още няма равенство на чужд терен. “Жълто-черните” допуснаха неочаквана загуба в Коматево от Дунав, макар че преди почивката доминираха, а Лъчезар Балтанов пропусна дузпа. Новото попълнение Фернандо Виана се включи силно и надеждите на феновете за положителен резултата на “Армията” са свързани най-вече с него и Тодор Неделев. Като титуляр ще започне и Омар Косоко, който е бивш футболист на ЦСКА.

ЦСКА няма победа в последните си 4 шампионатни срещи с канарчетата – 2 нулеви равенства и 2 загуби. За последно би с 1:0 на 3 октомври 2014 г. с гол на Тони Силва на „Българска армия”. Руи Педро (ЦСКА) и Марселиньо (Лудогорец) са най-резултатните играчи през пролетта с по 3 гола, португалецът обаче ги отбеляза само за два двубоя, докато бразилецът игра в три двубоя. Срещу Берое в миналия кръг ЦСКА за четвърти път през сезона започна със защитна четворка, съставена изцяло от българи, както и халфова линия и нападение, включващи само чужденци. Ботев Пд продължава да е единственият тим през сезона без равенство на чужд терен – 3 победи и и 7 загуби в 10 срещи навън. От началото на пролетния дял звездата на Ботев Пд Тодор Неделев за първи път през настоящия сезон изигра два поредни мача, в които не вкара гол или не записа асистенция. “Армейците” са един от двата тима, успели да вкарат 7 гола в един мач срещу ботевци – при 7:1 на 18 ноември 1990 г., другият е градският съперник Локо Пд – при 7:3 на 8 септември 1974 г.

12 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    КАКЪВ ЦСКА Е ТОВА ВЕ,ЛИТЕКС И БОТЕВЪ НЯМА ПОБЕДА НАД ЛИТЕКС БЛИЗКИТЕ 20 ГОДИНИ:)))

  2. 6
    8

    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ВИДИМ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ- ОТИВАМЕ НА ФАЛИТ И СЪЗДАВАНЕ НА НОВО ДРУЖЕСТВО! НЕ СЛУЧАЙНО ПАЛИЙСКИ Е ВДИГНАЛ КРЪВНО. РАЗБРАЛ Е, ЧЕ НЯМА ЛУД, КОЙТО ДА ПЛАТИ 12 МИЛИОНА ЗА БОГ ДА ПРОСТИ! ЦСКА КАК ЛИ НЕ ВЪРТЯХА НЕЩАТА, КОЛКО ЛИ СПОНСОРА НЕ СЕ ЯВИХА, НО НИКОЙ НЕ ПЛАТИ. ХУБАВО Е, ЧЕ БФС ГИ ВЪРНАХА В А ГРУПА ПО-БЪРЗО, А НЕ ЧАКАХА ДА МИНАТ ПРЕЗ ВСИЧКИ НИВА! ЗА НАС ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ НАПРАВИ ТАКЪВ КОМПРОМИС. МОЖЕ БИ ЩЕ ИМАМЕ НЯКАКЪВ ШАНС, АКО ЛЕВСКИ РЕШАТ СЪЩО ДА МИНАТ ПРЕЗ ФАЛИТ, НО ЕДВА ЛИ!

    • 3
      2

      Стига сме се оплаквали , ще фалираме отново, ще си прехвърлим дълговете отново върху държавата/бълха я ухапала/ , след това си правим нов Ботев и пак сме си същите , ще се върнем на върха, където ни е мястото.

      Буферите да умират от яд !

    • 2
      2

      Какви фалити, какви 5 лв.? Не само, че не сте ботевисти, ами и хич не ви е ясна. Стига с тези дългове от 12 милиона. Тези дългове не са към държавата, а към частни фирми свързани с Ботев. Дори не ги и търсят, ама нали трябва да правим интриги и… До момента всичко е платено. Знаете ли колко се бавят заплатите по другите клубове? Самуилов беше поставен на сила в Ботев. Така са и повечето собственици на клубове от първа лига. Въпроса е кой колко ще издържи. Трябва ни здрав собственик да помага и да се мисли за Колежа. Огромана вина имаме и ние феновете. Вместо да си чешим езиците по форумите трябва да сме на стадиона.

      • 2
        1

        Така ви харесвам, надъхани , в лайната до шия, но с широко отворена уста .

  3. 7
    4

    Ботев ще бори и негативна серия в гостуванията си на “Ар­мията”. „Канарчетата” нямат шампионатна победа на този стадион от над 31 години – за последно бият с 3:2 на 2 ноември 1985 г.

  4. 9
    8

    Срещу ЦСКА имаме 1 мач- 1 равен. ЦСКА УМРЯ!! Няма такъв отбор, не преписвайте шопски сайтове.

    • 6
      5

      В интерес на истината и ние съществуваме едва от 2010 година.

  5. 8
    13

    Тия мръсни чорбари ще ни плякат яко тоя мач

    • 7
      5

      Вашият мач срещу чорбарите не е сега. Има време да ви плякат.

  6. 11
    18

    Ще ви шибаме жълти мангали. После ще ви погребем

    • 6
      3

      Те завалиите , който не ги е хванал, той не ги е шибал , свикнали са.

Коментарите са затворени