Легендата на Локомотим (Пловдив) и на българския футбол Христо Бонев даде първото си интервю след операцията пред пловдивския вестник „Марица“.

– Г-н Бонев, как се чувствате месец след операцията?

– Благодаря, добре. Подобрявам се с всеки следващ ден. И с риск да стана банален, пак ще изкажа благодарности към професор Начев и екипа му, към всички от клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ Свети Георги, към личната лекарка и лекарката от Бърза помощ. Благодарение на тях живея втори живот. Вече се чувствам значително по-добре. Ежедневно правя разходки. Вече ходя и до Гребната.

Липсват ли ви Лаута и Локомотив?

– Ето това е единственото, което ми липсва. Много ми е криво, че още не мога да ходя в моя втори дом на Лаута. Липсват ми приятелите там, изобщо цялата обстановка.

Кога ще стъпите на Лаута отново?

– Живот и здраве, ако възстановяването ми продължи да върви така добре, се надявам още март месец да съм там.

Как преживяхте първия мач след операцията? Близките ви не бяха ли против да го гледате, за да не се вълнувате много?

– Те знаят, че няма смисъл да правят и опити. Как си представяте, че ще дават по телевизията важен мач на Локото и аз няма да го гледам, а ще превключа на сериала? (смее се) Гледах го и преживявах заедно с момчетата, треньорите и феновете.

Специално искам да поздравя нашите привърженици. Те отново бяха на топниво. Независимо че мачът отиваше към хикс, агитката не спря да подкрепя отбора. Така както е било винаги и с което сме се отличавали от другите отбори.

Хареса ли ви Локомотив в мача срещу Верея?

– Да. Най-важното е, че победихме. Като за първи мач след дълга пауза в първенството отборът направи много приличен мач. Първото полувреме тотално надиграхме домакините, но пропуснахме няколко чисти положения.

Втората част бе малко по-слаба, но в крайна сметка важна е победата. В такива криви мачове личи израстването на един отбор. След мача се обадих на Едо да го поздравя и точно това му казах. Оптимист съм.

Как ще коментирате това, което се случва тази седмица в Ботев и Левски?

– По принцип гледам само в нашата си къща и в чужди дворове не надничам. Няма как обаче да не взема отношение, защото това са два от водещите отбори у нас. Много, много тревожно е това за целия ни футбол. Става това, за което предупреждавах от много време, но по върховете на БФС не искат да чуят.

– Следите ли какво става в Локомотив, откакто не сте ходили на стадиона?

– Разбира се. Дори от болницата не спирах да следя какво се случва. На фона на това, което става в Ботев и Левски, ние сме като един оазис. И тук искам да благодаря на президента ни Христо Крушарски, че намира време и средства в този труден момент, за да съществува Локомотив.

Откакто дойде на Лаута, ние криза не сме усетили. Затова той заслужава признанието и обичта на цялата общност.

Четох оплаквания на шефовете на Ботев и Левски, че феновете им се бъркали и искали да командват и да налагат мнението си. Благодарен съм, че след като спасиха клуба, нашите привърженици го предадоха на Христо Крушарски и никой не напира да му се бърка в работата. Това е голямата разлика от нас и тях

1 КОМЕНТАР

  1. 8
    6

    Оправяй се Зуме и продължавай да се гавриш със столипиновските подчовеци, дейба тяхната мама циганска дейба…

Коментарите са затворени