На 38-годишна възраст Роберт Петров отново е част от Локомотив Пловдив и е готов да помогне на своя отбор, с който преди повече от 10 години спечели шампионската титла на България.

Пред DIEMA SPORT Петров сподели впечатленията си от настоящия състав на „смърфовете” и очакванията си от пролетния полусезон.

„3-4 от футболистите бяхме в шампионската група 2004-2005 и на коледното парти присъствах, и се видях със старши треньора Ераносян, попита ме как съм, какво правя и ме помоли да съм част от тази пролетна селекция и да помогна”, разказа македонецът.

Петров вече има и период като треньор, но според него да си футболист е по-трудната задача: „Като треньор е по-лесно. Задаваш някакви задачи или изискванията на футболистите и те трябва да ги изпълняват. Сега е обратно, но понеже съм бил и от двете страни, по-ясни са ми нещата.”

„Пак същата спокойна обстановка е, няма никакви проблеми, дали сме млади или по-опитни, всички се уважаваме. Пролича си на първия мач с Верея, мисля, че ще продължи в същото темпо.”

„Нямаме някакви поставени задачи, играем всеки мач да победим, играем атакуващ футбол, има някои задачи, които треньорът ни е поставил да ги изпълним и всеки мач ще влизаме в по-добра форма. Надявам се да играем финал за Купата и ако може да запазим това четвтърто място.”

„Имах почти месец и няколко дни за подготовка, натоварванията бяха на добро ниво, минаха без контузии, но на тези години трябва някои специфични упражнения.”

„Надявам се до 1-2 седмици да се подготвя физически и да съм в оптимална форма. Гледам специфичен режим на хранене, гледам да се влагам на 100% всяка тренировка. С опита и с помощта на колегите.”

„Няма млади, няма стари, няма чужденци, няма българи. Всички са едно семейство и затова има резултати”, допълни Петров.