Във връзка с тиражираната информация по българските медии от последните дни, че Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил границата ни от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от турски наказателен съд през март тази година, искаме да изразим категоричната си позиция по този въпрос.

Цонков е изпълнил дълга си към Република България и дори към Европейския съюз, противодействайки със сила на нерегламентирано навлизане в териториалните ни води край Бургас. Той заслужава и трябва да получи абсолютна закрила от страната, чиито граници е защитавал. В конкретния случай не трябва да се стига по абсолютно никакъв начин до обслужването на чуждите интереси, на която и да е държава, а най-малко на такава, която не е членка и никога няма да бъде на Европейската общност.

Живеем във време, в което проблемът с опазването на границите се задълбочава, а множество правителства по света не правят нищо, за да го разрешат. Михаил Цонков още преди години е дал пример как трябва да се действа и да се изпълняват едновременно служебен и личен дълг към Родината. Време е да започнем да защитаваме адекватно както българските граждани, така и собствения си суверенитет.

Ако българската държава, в лицето на правителството откаже да поеме отговорността към човека, защитил границата ни, ние от Лаута Арми няма да толерираме каквато и да било пасивност по случая. Няма да допуснем Михаил Цонков отново да бъде подложен на този кошмар от преди години. Ще следим внимателно развитието на случая и се надяваме за бързи и адекватни мерки в посока неговата защита.

Ние от Лаута Арми сме готови да отстояваме българските чест, достойнство и чувството за правда, морал и справедливост. Вече сме го правили и ще го направим пак!

31 КОМЕНТАРИ

  1. Само не разбрах за какво се говори в коментарите.за футболен мач или за съдбата на един българин.чиято и да е инициативата заслужава похвала.забравихте ли катуница.тогава май бяхме рамо до рамо.Ботевистите сме били и винаги ще сме радетели за българщината.защо не спрете с простотиите и от ръководствата на фен клубовете не излязат с обща декларация.не мислите ли че една такава декларация подкрепена от голямата членска маса на двата отбораще има по голяма тежест.какво е по важно в случея.подкрепа за този човек или да се изтъкне кой пише декларация.Утре на стадиона ще се псуваме.днес обаче имаме по важна задача

  2. 16
    3

    Предлагам “въпросната”армия да защити интересите и сигурността на българите от ЖР”Изгрев”.Нека да застанат на улица”Ландос”и да не допускат циганите да напускат гетото.”Армията от Лаута”е многобройна и няма да има проблеми. Дерзайте момчета, докажете национализма си!!!

  3. 18
    12

    Отбора ви мирише отдалече, като всичките мангали по света!

    • 4
      7

      ДОБРЕ,ЧЕ ЗАТВОРИХА ПЪТЯ ДО КОМАТЕВО,ЧЕ НАИСТИНА МНОГО МИРИШЕ,НЕ СЕ ТРАЕ И МЕСНИТЕ КАЗВАТ,ЧЕ Е ТАКА ОТ КАКТО ПОМАШКИТЕ БЕЗДОМНИЦИ СЕ ДОВЛЯКОХА ТАМ БЕЗ ДА ГИ ИСКА НЯКОЙ…

      • 5
        2

        ВЗЕМИ СИ ДОВИЖДАНЕ С МАЙКА СИ И СЕСТРА СИ ПО ЦИВИЛИЗОВАН НАЧИН ..МАНГО ВСЕ ПАК ТЕ РАБОТЯТ И ЗА ТЕБЕ НА СКОБАТА …

  4. 20
    9

    АЗ ПОДКРЕПЯМ ИНИЦИАТИВАТА НА БУФЕРИТЕ .САМО МЕ ДРАЗНИ ТОВА ,ЧЕ ТЕ ВИНАГИ ОТСТОЯВАЛИ ПРАВДАТА И МОРАЛА …. КАКТО СЕ КАЗВА В СЛУЧАЙ -посмали манго ….

  5. 16
    16

    Жълто-черната мюсюлманска сган създадена 2010 подкрепя решението на турският съд и иска да се осъди – ЕДИН БЪЛГАРИН ЗАЩИТИЛ БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА!
    Жълто-черни мюсюлмани,всичките в турция!
    https://www.youtube.com/watch?v=PXfjC4U3HxU

    • 18
      14

      ТИ ПЪК КАКЪВ ПЛОВДИВЧАНИН СИ БЕ ,МАНГУСТО ?ТИ ЗАЩО НЕ ОСЪДИШ ГЛАВАТА ЗА ТОВА, КОЕТО ПРИЧИНИ НА ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ ? ЩЕ МИ ГОВОРИШ ЗА МОРАЛ ,МРЪСЕН ЦИГАНИН ???НИКОЙ НЕ Е ПРОТИВ ТОВА ,ТОЗИ БЪЛГАРИН ДА БЪДЕ ПРЕДАДЕН НА ТУРЦИТЕ… ПРОТИВ СЪМ ТОВА, МРЪСНИ ЦИГАНИ ПОДКРЕПЯЩИ БИЗНЕСА НА ГЛАВАТА, ДА МИ ГОВОРЯТ ЗА МОРАЛ И ЗАЩИТА НА БЪЛГАРИЯ …РАЗБРАЛИ МЕ ,МАНГО????

  6. Пази България...Вън турците от Пловдив и България
    9
    15

    Това са те те не са родени да обичат ботев а да мразят отбора на Пловдив .
    ..прости комплексари …а точно вие ли ще ни говорите за морал и за турски работи …та нали точно вие сте хората издигнали най-голямото турско знаме в България за всички времена и то на обратно ..П.С.ОБРАТНИ СТЕ….ЖЪЛТО-ЧЕРНИ МЮСЮЛМАНИ ВСИЧКИТЕ В ТУРЦИЯ ЛЯЛЯЛЯЛЯЛЯЛЛЯЛЯЯЛ

  7. 16
    8

    “Пазете България”, а преди няколко години поднасяха букети с цветя на Левента – https://www.youtube.com/watch?v=Z1GaB_shjE4

    Нагла и шизофренична циганско-турска сган. Лидерът на т.нар. им “Бригада Пловдив” – Ерол Садъков – кандидат-депутат от ДПС, Гюсел Алиев – шефа на ДПС в Пловдив – техен фен и се пъчи пред камерите със значка на Локума… Ама иначе “Пазете България”… Прости мюсюлмани!

  8. 20
    16

    СТИГА ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ …. НЕ МОЖЕ ДА ИМА МОРАЛ ПРИ ХОРА ,ИЗПОЛЗВАЛИ МРЪСНИТЕ ПАРИ НА ИЛИЕВ… ИЛИ НЯКОЙ Е НА ДРУГО МНЕНИЕ ????

    • 14
      19

      Децата на караибрахим ли ще ни учат на морал, продадохте се за шепа крадени алтъни !

      • 17
        4

        Кучко… Никой никого не учи на морал .Вие лайнутци говорите,. че винаги го притежавате и не сте подвластни на нищо в името на МОРАЛА А всички знаят откъде идваха парите на Илиев и колко хора загубиха здравето и живота си заради тях .Е, ЗАЩО ЛАЙНУТСКИТЕ тогава не говориха за морал и затова как да бъдат спасени младите хора на България ?ЗАЩО, КУЧКО ????

        • 13
          8

          Не реагираха ,защото са продажни мангали

        • 1
          5

          АБЕ МИСИР ТЪП,ЗНАЕШ ЛИ В ГРЪЦКИ ЗАТВОР КОЙ ЛЕЖИ ЗА ДРОГА,А? ДА ТИ ПОМОГНА ЛИ,ВАШ БИВШ СОБСТВЕНИК,МАМА ВИ ДЕЙБА НАГЛА КЛОШАРСКА…

          • 4
            1

            СМОТАН МАНГО ….МАРT ПО КОФИТЕ, ОТРЕПКО …ЩЕ МИ СЕ ПРАВИ ЦИГАНЕТО НА МЪЖ ….НЕЩАСТНО МРЪСНО КОПЕЛЕ

  9. 10
    13

    Агитките не трябва да се делят, първо сме българи !

  10. 16
    18

    Хубаво ще е и бултрасите да направят нещо по въпроса. Само Локо!

    • 26
      16

      Виж коментарите на феновете им,че защитават ,турските интереси. В гърба ще ти забит нож ще те пратят при Ердоган . Не забравяйте ,че те са единствените фенове които официално се молиха на Ахмед доган да ги вземе под крилото си!

  11. 21
    34

    Дейба вашта мама локомотивска …Ще ми се правите на мъжкари, мангали с мангали

      • 20
        9

        МАНГАЛ МРЪСЕН…. МАРШ ПО КОФИТЕ …. ТВОЯТ ИДОЛ ЗУМЕТО ГО КАЗА – ФЕНОВЕТЕ НА ЛОКОТО СА ГЛАВНО ОТ МАЛЦИНСТВАТА.. ТА ТИ СИ ОТ ЛОКОТО ,НАЛИ МАНГО ?

    • 24
      13

      Браво момчета! Пазете България ! Турско-циганският жълт клуб създаден 2010 , феновете му тука пишещите по надолу ще провокират и ще защитават турция и ще искат затвор за този велик БЪЛГАРИН ,защитил границите на България! Както моята чета ,така и вие защитавайте България от жълтият нашественик провокатор!!!

  12. 21
    13

    Браво момчета! Това е да се наричаш Неподеалстни никому никога!

    ПС до жълтите лапешари 14-15 годишни които не са прочели статията влизат за да напишат мангали вие сте смешни гниди и позор за обществото, боклуци

      • 22
        7

        Едва ли е българин! Само небългарин може така подмолно да се мъчи да обижда други българи! Някакъв селски мелез е, еби му майката, проста!

      • 19
        8

        Няма значение какъв е, но точно заради такива като него страната ни е в това състояние и сме разделени. Най-доброто, което може да се направи е да не му се обръща внимание на този нещастник.

        • 10
          10

          Абе, човек, злобни малоумници как да проумеят защо няма силно национално единство и уважение! Ще те гледа като теле и наистина е най-добре да не им се обръща внимание!

Коментарите са затворени