Треньорският щаб на Лудогорец направи три промени в състава, който ще участва в Лига Европа, спрямо този, на който разчиташе в Шампионската лига през есента. В сайта на УЕФА вече бе публикувана групата от играчи, които ще са на разположение на Георги Дерменджиев за 1/16-финалните сблъсъци с датския шампион Копенхаген, като се очаква днес списъкът да бъде потвърден официално.

Първият двубой е след 10 дни – на 16 февруари от 20:00 часа на стадион “Васил Левски”. Реваншът е седмица по-късно, като мачът на стадион “Телиа Паркен” ще стартира в 22:05 ч. За тези сблъсъци треньорът се отказа от вратаря Милан Борян, както и от защитниците Витиня и Георги Терзиев, който бе силно желан от Ботев Пловдив – те бяха сред картотекираните в европейската централа през есента. Вместо тях Дерменджиев е включил новите попълнения – бразилския вратар Ренан, който дойде от Авай, и нападателя Жоао Паоло, привлечен от Ботев (Пловдив). С права се е сдобил и Александър Василев – през есента той игра като преотстъпен в Берое.

Изваждането на Милан Борян е ясен знак, че в близките дни ще бъде финализиран негов трансфер. Сериозни апетити за него има Заглебие (Любин). В момента двете страни уточняват дали канадският национал ще бъде взет през пролетта под наем или ще бъде откупен от поляците. Отсъствието на Витиня от списъка не е изненадващо. Той дълго време лекува контузия в коляното и няма да е готов за срещите с Копенхаген. Георги Терзиев пък през този сезон така и не успя да спечели доверието на треньора и тотално загуби битката с другите трима централни бранители – Козмин Моци, Игор Пластун и Хосе Паломино.