Футболистът на Локомотив Димитър Велковски даде интервю пред lokomotivpd.com от лагера на отбора в Алания. Ето какво заяви той пред клубния сайт:

-Вече над 2 седмици сте в Алания. Как върви подготовката и как се чувстваш?
-Винаги идва в повече всеки следващ ден, но за нас е хубаво, че сме сменили малко обстановката. Съсредоточени сме и мислим изцяло върху тренировъчния цикъл. Настроението и атмосферата в отбора е уникална. Подкрепяме се взаимно. Аз съм на мнение, че това ще ни помогне да постигнем повече победи в първенството.

-Получи неприятна контузия още в първата контрола на Локомотив срещу Кайсар. Какво е твоето състояние в момента?
-В момента съм доста добре. Няколко дена бях на облекчен режим. Сега се готвя по-активно, натоварвам се физически повече, оправям се. Смятам, че след лагера ще мога да се завърна не на 100%, но на около 80-90% готов.

-Ти си един от младите играчи в отбора. Има ли футболист сред тима, който за теб е истински пример за подражание, нещо като идол?
-Чак идол не бих казал. Аз се старая може би от всеки футболист в Локомотив да издърпам и да попия най-доброто, гледам да изваждам най-доброто от всеки мой съотборник и да го усвоя и покажа на терена.

-Промени ли нещо старши треньора Едуард Ераносян след завръщането си в Локомотив?
-Мисля че колектива стана по-сплотен. Отборът стана по-сплотен. Всяка една грешка бива последвана от окуражаване и подкрепа от всички. Няма нещо, за което другия да се разсърди. Колективът ни е сплотен и това ни помага изключително много.