Старши-треньорът на “Ботев” Николай Киров изрази задоволство от представянето на младите футболисти в контролата с “Пелистер”, завършила наравно 2:2. Наставникът на “жълто-черните” сподели впечатленията си от двубоя с македонците, в който неговите възпитаници на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка записаха второ реми в предсезонните контроли:

“Получи се добър мач, полезна проверка за нашия отбор. Предварително бяхме планирали в тази среща да дадем повече игрови минути на младите момчета. Голяма част от тях се представиха добре, а най-малкият (б.а. Кристиан Добрев) демонстрира похвално самочувствие и отбеляза прекрасен гол от фаул.”

“Разбира се има много върху какво да се работи с тези младежи, за много от тях това е първи допир с професионалния футбол и тепърва ще се учат. Важното е да бъдат отдадени на работата в тренировките ежедневно и да дават всичко от себе си, за да израстват от ден на ден и от мач на мач”, заяви Киров.

“За съжаление имаме много футболисти с проблеми и все още не знаем на кои от тях ще можем да разчитаме в последната контрола от лагера срещу “Анжи”. Това е солиден противник и се надявам се да имаме на разположение, колкото може повече от играчите с болежки. В противен случай на доста от момчетата ще им се събере сериозно натоварване от два мача в рамките за 24 часа.”

“Надявам се да се съберем в пълен състав възможно най-скоро. Имаме нужда да изиграем 1-2 контроли в оптимален състав, за да стиковаме детайлите в играта ни”, завърши треньорът на “Ботев”.