“Че българите сме навсякъде е повече от ясно. Но писателят и революционер Христо Ботев се оказа на една от лондонските улици! Снимката е пратена от човек на Медийна група “Черно море” в английската столица.

Надписът „Ботев“ може и да е свързан с едноименния футболен отбор от Пловдив, но при всички случаи е част от българската история. С която се сблъскват и лондончани.

Хвала на такива наши сънародници. (Пък било то и запалявковци!)” , пише alexdevelopment.co.uk

8 КОМЕНТАРИ

 1. 3
  1

  До феновете и на двата отбора -СПРЕТЕ С ПРОСТОТИЯТА.
  А ЕТО И МАЛКО ИНФО ЗА ДНЕШНИЯ ПРАЗНИК:
  Петльовден е свързан със събирането на най-тежкия за нашия народ данък – кръвния, взимането на малки момчета. Разпитаните стари хора и легендата разказват как смела еркечанка (с.Еркеч; дн. с. Козичино, Бургаско) скрива мъжкото си чедо и отказва да го даде на турците, а те се заканват, че ако не го предаде, то ще бъде заклано. Тогава тя заявява, че сама ще заколи скъпото си момче, но не ще им го даде. През нощта тя извежда и скрива детето си далеч извън селото, заклала в полунощ петела на прага на къщата и опръскала с кръвта му навред. Когато сутринта дошли повторно, турците останали стъписани пред постъпката на майката и повече не събирали момчета за еничари от село Еркеч. От тогава та до днес този ден се отбелязва като празник на мъжката рожба, като ден на мъжкото начало на рода български.
  БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ ВСИЧКО!

 2. 10
  5

  …ЛОКОМОТИВ СЕ ПОЯВИ И В АДЖИСАНА!!!

  Честит 2-ри февруари, черно-бели магистрални траверси 😀

 3. 9
  8

  Показал си простия жълтур селянията с пълна сила!

 4. 12
  5

  zasto alah nakazvas nas sas osmqnska zviarkost, zasto SARCETU MI E LUKOMOTIF ni pisi po steniti sas silno polojenie ? zasto imeto LOKUMOTIF izlacva edno loso predskazanie kato go govoris ? SADE LOKU ! SARCETO MI E LUKOMOTIF !

 5. 10
  8

  Само прости хора и невъзпитани журналисти могат да толелират подобни грозни неща.

 6. 9
  10

  Само едни прости цигани като феновете на кyматевския отбор, могат да драскат по фасади и стени. Това е страшно некултурно и се осъжда от европейските граждани. Затвор за драскачите.

 7. 12
  8

  ЕДИН Е БОТЕВ,И ТОЙ НЕ УМИРА!
  ЕДИН Е ФУТБОЛНИЯ ГРАНД БОТЕВ ПЛОВДИВ ,И ТОЙ Е ВЕЧЕН!
  БОТЕВ Е НАВСЯКЪДЕ,ВЪВ ВСЯКО ЕДНО БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ.
  ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ !

Коментарите са затворени