Поне 8 нови футболисти ще картотекират пловдивските Локомотив Пловдив за пролетния полусезон. В тима на Локо Пд това ще са Робърт Петров, Дино Мартинович, Шоко и помощник-треньорът Тунчев. В Ботев също към момента имат 4 нови попълнения. Това са Чворович, Вутов, който идва под наем до края на сезона, Виана и завърналия се Лазар Марин.

В Локомотив Пловдив изглежда че селекцията е приключила, но винаги може да се очакват изненади. В Ботев се надяват да привлекат централен бранител, като първата опция пред тях е вземат под наем от Лудогорец Георги Терзиев. Братът на Лазар Марин Никола също е на лагер с Ботев, като той кара пробен период.

До края на трансферния прозорец Ботев може да се раздели с Бризола, ако за него пристигне оферта, която да удовлетворява канарчетата. Ако това се случи под тепетата ще пристигне Алдеир да Силва.

Днес двама футнолисти се очаква да направят неофициален дебют за жълто-черните. Това са Антонио Вутов и Зворович, които ще излязат като титуляри в контролата срещу Пакси от 16:00 часа.

В 14:30 Локо Пд излиза за спаринг срещу Словачко.