Само в рамките на 1 месец (януари) сайтът Sportal.bg публикува трети материал, който  е свързан със строителството на стадион “Христо Ботев”  в Пловдив. В предните два текста се твърдеше, че канарчетата ще рестартират строителстовото по един или друг начин (Виж по-долу). Днес от медията съобщават за саботаж в жълто-черния клуб:

Ботев (Пловдив) ще стартира изграждането на нов стадион, но само ако Общината развали концесията за Колежа и бъде сключена нова, при по-различни условия. Това трябваше да се случи в края на миналата година, но Общинския съвет изненадващо не разгледа казуса, който вълнува голяма част от пловдивчани. Липсата на решение разбуни духовете под тепетата и вече има сериозни подозрения, че вътрешен човек от Ботев, който комуникира с Общината, нарочно бави процедурата. Неслучайно преди десетина дни бултрасите поискаха от ръководството на тима да каже какво точно се случва със стадиона и защо развалянето на концесията се отложи във времето. Иначе, според информация на Sportal.bg, вече е осигурено финансирането за нов стадион, а също така е говорено и с оператор, който ще се ангажира с изграждането на Колежа.

Както вероятно ви прави впечатление в текста не се споменава нито кой подозира някого, нито към кого са насочени подозренията. Интригата обаче вече е факт и интерпретациите могат да тръгнат, в която посока си пожелае всеки един заинтересуван от тематиката. 

Ето и предните 2 публикации на Sportal.bg по темата:

01.01.2017 г.

Отборът на Ботев (Пловдив) е потърсил помощ от един от най-богатите българи, пише Sportal.bg. Името му се пази в тайна, но наскоро човек от ръководството се е свързал с въпросния бизнесмен с молба да помага за издръжката на клуба. „Канарчетата“ изпитват сериозни затруднения с финансирането, тъй като Румен Чандъров се оттегли след поведението на част от феновете.

Ботев все пак ще поеме глътка въздух в първите дни на Новата години, тъй като тогава Лудогорец ще преведе парите по трансфера на Жоао Пауло. Въпреки това средствата едва ли ще стигнат до лятото. Именно поради тази причина ръководен фактор е положил усилия да намери нов инвеститор, който да помага на Георги Самуилов. На този етап не е ясно дали молбата му ще бъде удовлетворена. Приоритет пред Ботев е изграждането на „Колежа“ и затова в Пловдив все по-упорито се говори, че Чандъров се е заел с тази задача, но не го обявява официално. Усилията му обаче са насочени изцяло в тази посока.

Sportal.bg съобщава още, че шефовете на Ботев вече са осигурили финансирането на „Колежа“. Босовете на „жълто-черните“ са постигнали споразумение за кредит от банка, който ще бъде отпуснат веднага щом се разрешат проблемите със стадион „Христо Ботев“. Не е тайна, че ръководните фактори на клуба искат развалянето на сегашната концесия и обявяването на нова. Очаква се Общината в Пловдив да съдейства на популярния пловдивски тим.

Идеята е вноските кредита да бъдат погасявани от приходите, които ще носи новото съоръжение. Запознати твърдят, че „канарчетата“ не действат на сляпо, а са начертали план за новия стадион. Освен от продажба на билети и артикули, ще влизат сериозни приходи от концерти, кафенетата, ресторантите и конферентните зали на стадиона.

03.01.2017 г.

Българска фирма, гигант в производство на цветни метали, е готова да даде 5 милиона лева за изграждането на стадиона на Ботев (Пловдив), пише Sportal.bg. Тази възможност се коментира от няколко седмици, но на този етап няма окончателно решение. Още не е изяснено как точно ще се процедира и дали фирмата ще получава част от приходите от съоръжението, ако отпусне въпросната сума за изграждането.

Едно нещо обаче е ясно. Няколко от хората, които заемат ръководни постове в компанията, от доста време симпатизират на “канарчетата” и са готови да помогнат на ръководството на клуба в тежкото начинание да завърши стадион “Христо Ботев”. Преди няколко дни медията съобщи, че шефовете на Ботев са постигнали договорка с банка за отпускането на кредит за стадиона, но за да се предприемат конкретни действия, е нужно промяна на концесията на съоръжението и обявяване на нова. Има и още нещо.

Sportal.bg научи, че ръководството на Ботев е намерило оператор, който ще изгради стадиона. Името на фирмата се пази в тайна, но се знае, че е една от най-добрите в този бранш. Това е много важно, тъй като построяването на един стадион е доста сложно, тъй като трябва да е направен така, че да може да възвръща вложените средства.

23 КОМЕНТАРИ

    • 6
      16

      Да ти ебат майката умри жълт педал селски

  1. 6
    6

    Sade lokutu mi na sarse, ama sade jalt hui mi e se v glavata, sade misla kak ma pori …….. jaltiq hui v ciga nskiq gaz sade loku sade galatasaraj !

  2. 9
    7

    Ебахти и комплексарите, всички ги знаят, като “ЦИГАНИТЕ”, ама те говорят, че другите били “мангали”!

  3. 16
    24

    Съвсем скоро Sportal ще гръмне с новината, че Колежа, ще става МОЛ.

    • 8
      19

      Каква новина, знае се още от времето когато крадливия габровски мангал избяга .

  4. 18
    23

    Едва ли за 50-60 мангала някой ще строи стадион

  5. 16
    10

    poprincib sam od loko i Besiktas oba4e limoni ni iam nito pak banani ! obi4am da pi6a statii pod botev

    • 19
      20

      истината е,че си циганин и си си фен на отбора ботив 2010 без стадион ,сателит на лудогорец.

    • 11
      20

      И като всеки жълт мангал се правиш на интересен, д’ейба и версачето миризливо.

  6. 16
    20

    Ще станем Сателит на Лудогорец вече е ясно като бял ден.

    • 9
      22

      Мхм. Големите отбори като Лудогорец,Левски,Локомотив Пловдив,Цска е нормално да си имат сателити,където да си обиграват футболистите

      • 3
        1

        Локо Пловдив винаги е бил и ще си остане посредствен отбор. Те и Герман си обиграват футболистите в Локо.

        • Пък Майн си пращат шкартото тото в
          Путяф2010

  7. 15
    24

    Батака при нас е пълен. Най-добре пак да ни закрият и да започнем на чисто от зоните. С нови и чисти хора. Докато има пиявици и кърлежи около Ботев никога няма да се оправим, а публиката ни ще се топи като пролетен сняг.

    • 19
      13

      to pri vas mango nqma kakvo da se topi i nikoga e nqmalo sus 100 ciganina na domakinski ma4 na lainuta nqma kak da stane

      • 12
        21

        Пича си го е написал много точно. Жълтите циганета сте една маршрутка фенове. На гостуване повече от 5 циганина в жълто си е сензация.

        • 18
          7

          на Лаутджамия сте по-малко от тук, мангал миризлив?

  8. 23
    21

    Това да не е измислена стаийка от тримата безработни фена, които изгониха Чандъров?!? Нали писаха ,че имало човек да построи стадиона само да се изгони Чандъров.За един приятел питам 🙂 Толкова ли не разбрахте,че Чандъров имаше планове да построи стадиона. Човека много ясно,че ще се откаже след като няколко фена се опитват да му извиват ръцете.

    • 9
      9

      Глад мори добитъка, затова се бави копнежа.

    • 32
      12

      Пич, защо не се интересуваш оня където произвежда бутурници за индианците, кога ще ви построи трибуна, а мислиш за Ботев?

Коментарите са затворени